Menu
Mijn tour

Nova Scotia, Cape Breton, Bike tour

Samenvatting

NS-002

Deze tour voert je door Nova Scotia, een top-fietsbestemming in Noord-Amerika en een van Canada’s drie maritieme provincies. Ze biedt majestueuze uitzichten over de oceaan en seafood waar je de hele tocht van kunt genieten. Alle bezienswaardigheden en enkele dagen langs de prachtige Cabot Trail zijn verwerkt in onze Nova Scotia-fietstocht. Plezierig is ook dat de Nova Scotians buitengewoon vriendelijk zijn voor fietsers en ons alle ruimte geven op de weg.

Recreatief, Racefiets
7 dagen
644 km / 400 mi
$ 3,300.- / € 3,368.-
  • The Nova Scotia bike tour biedt een van de beste fietsbestemmingen in Noord-Amerika met een fantastisch uitzicht op de oceaan.
  • The majestic Cabot Trail
  • Vis en schaaldieren om van te genieten tijdens de tour
  • De aanbetalings kosten voor deze tour zijn $950 per persoon

Fotogalerij

Details

Type
Recreatief, Racefiets
Duur
7 dagen
Niveau
Gemakkelijk = ongetraind, normale conditie
Gemiddeld = u fietst vaker, goede conditie
Uitdagend = ervaren, uitstekende conditie
Gemiddeld
Soort
Groepstour = met meefietsende gids
Individueel = met routes en kaarten
Met gids
Afstand per dag
100-120 km / 62-75 mi
Afstand totaal
644 km / 400 mi
Verblijf
Luxe = 4-5 sterren hotel of luxe B&B
Basis = 1-2 sterren hotel/motel of B&B
Camping = tent, sporthal of campus
Luxe, volpension
Bagagevervoer
Dagelijks bagagevervoer
Fiets
Te huur
Data
19 aug 2023 - 25 aug 2023
27 aug 2023 - 02 sep 2023
17 aug 2024 - 23 aug 2024
25 aug 2024 - 31 aug 2024
startdatum 27 aug uitverkocht
Start
Halifax
Finish
Halifax
Vliegveld bij start
Halifax Stanfield airport YHZ
Vliegveld bij eindpunt
Halifax Stanfield airport YHZ

Prijzen *Please note the prices are subject to change depending availability*

Prijs per persoon / please note the prices are subject to change depending availability
De tour prijs per person
$ 3,300.-
huur fiets
The Scott Addict 10 Disc was designed from the ground up with those longer days in mind. With geometry that is less focused on racing and more on enduring, the Addict 10 will be your go to when you’re looking to put the miles in.
The Scott Addict 10 Disc features: Carbon Frame and Fork, Shimano Ultegra 2×11 Drivetrain, 34×32 Compact Gearing, 30mm Tires, and Hydraulic Disc Brakes. Approx. Weight: 16.89 lbs / 7.66 kg (without pedals)
$ 250.-
Optioneel
Race E-Bike
The Scott SUB Tour and the Scott Addict E-20 eRIDE bikes makes getting around easier. $375.- one week
The Scott SUB Tour has flat bars and is Powered by Bosch with a 500Wh battery. Equipped with a rack, it’s ready to provide many miles of worry-free reliability.
The Scott Addict E-20 eRIDE is a lightweight drop bar bike to make climbing easier and can go the distance comfortably.
$ 395.-
Optioneel
1-pers. toeslag
Wanneer je alleen reist wordt een eenpersoonstoeslag gerekend. Bij sommige groeps tours kun je de eenpersoonstoeslag vermijden door een kamer te delen met een andere deelnemer.
$ 550.-

Routebeschrijving

Inclusief / Niet inclusief – lodging


Dag 1: Van Marble Mountain naar Glenora-distilleerderij

48 mi./77km, 1,905 feet/581 meter klimmen
Na een meet & greet in de ochtend, rijden we met ons shuttlebusje voor een korte transfer van Halifax naar het kleine dorpje Marble Mountain om deze opmerkelijke fietstocht van een week te beginnen. De route van dag 1 is een opwarmer voor de komende week, dus het klimmen zal minimaal zijn als we over de breedte van het eiland Cape Breton naar onze bestemming Glenora Inn & Distillery rijden.

Dag 2: Van Glenora-distilleerderij naar Chéticamp

68 mi/109 km, 2,610 feet/795 meter klimmen
Vandaag hebben we een langere fietsdag, dus we zullen vroeg vertrekken vanuit de Glenora Inn & Distillery, op weg naar het zuidoosten rond Lake Ainslie en dan naar het noorden richting de Golf van St. Lawrence. Daarna volgen we de ruige kustlijn helemaal naar onze bestemming Chéticamp, Nova Scotia, ons thuis voor deze avond.

Dag 3: Van Chéticamp naar Ingonish

standaard: 67 mi/107km 6,010 feet/ 1,832 meter klimmen
102 mi/164km, 8,730 feet/2660 meters of climbing
Vandaag fietsen we misschien wel de mooiste route van de hele week! We vertrekken vanuit Chéticamp en bevinden ons al snel in het Cape Breton Highlands National Park en langs een spectaculair stuk weg dat bekendstaat als de Cabot Trail. Op de Cabot Trail moeten we het meest klimmen op deze tour, met daarbij de beste uitzichten en helderste herfstkleuren. Na 12 mijl fietsen is er een optie om de Skyline Trail te wandelen met misschien wel het meest iconische uitzicht van heel Cape Breton. Diegenen die op zoek zijn naar een langere fietsdag, kunnen een uitstapje maken naar Meat Cove, de meest noordelijke gemeenschap in Cape Breton, die letterlijk op de rand van een klif ligt. Dit is een uitdagende rit waarbij de beklimmingen in het laatste deel naar Meat Cove steil zijn en de laatste paar mijlen over een ruige onverharde weg gaan. Je inspanningen worden echter beloond met een spectaculair uitzicht en je kunt jezelf trakteren op een kom chowder (soep) en een koud biertje in het restaurant van de camping. De rit van de Cabot Trail eindigt in Ingonish, waar we inchecken bij onze accommodatie.

Dag 4: Van Ingonish naar Baddeck

54 mi/87 km, 2,830 Feet/863 meter klimmen
Vandaag verlaten we Ingonish en al snel beginnen we aan een 7 kilometer lange klim van de derde categorie, waarbij je op de top getrakteerd wordt met uitzichten op Cabot Strait. Vanaf de top ga je genieten van een fantastische afdaling naar Cabot Strait en St. Anns Bay. Bij het bereiken van Jersey Cove varen we kort met de Englishtown Ferry. Daarna gaan we naar Baddeck, Nova Scotia, waar we onze rit beëindigen en inchecken bij de accommodatie van deze avond.

Dag 5: Rustdag met optionele activiteiten

Met een rustdag in Baddeck heb je de mogelijkheid om te ontspannen, de stad te bekijken, de Alexander Graham Bell National Historic Site te bezoeken of op eigen gelegenheid avonturen aan te gaan, zoals kajaktochten, zeiltochten en andere activiteiten. Voor een ontspannende dag kun je ook wat tijd reserveren in de spa op het terrein van het resort. LET OP: Op deze dag is er een rondrit van 32 tot 129 kilometer. Nadere details volgen later.

Dag 6: Van Baddeck naar Normaway Inn

27 mi/44 km, 1,380 feet/421 meter klimmen
Met een kortere rit op de agenda voor vandaag, kun je genieten van een ontspannen ochtend in het resort voordat we laat in de ochtend vertrekken om aan onze rit te beginnen. De tocht gaat verder langs de Cabot Trail, maar in plaats van uitzicht over het water, gaan we landinwaarts richting het centrum van het eiland Cape Breton totdat we onze bestemming bij de Normaway Inn bereiken.

Dag 7: Van Normaway Inn naar Inverness

26 mi/42 km, 1,200 feet/366 meter klimmen
De laatste dag van onze Nova Scotia-tour is aangebroken met nog een korte rit op het programma. Vanaf de Normaway Inn fietsen we naar het westen, ruwweg langs de Margaree-rivier door de Margaree-vallei. Daarna draait de route naar het zuidwesten om te eindigen in het prachtige kustplaatsje Inverness. Hier genieten we van een lunch en kun je rondsnuffelen in de lokale winkels. Daarna laden we onze spullen in het volgvoertuig en gaan we terug naar Halifax om onze tour te beëindigen.

Voor hoogte profiel zie het PDF bestand onderaan de pagina.

* Tourbeschrijvingen kunnen onderhevig zijn aan verandering en aanpassingen afhankelijk van de groep, beschikbare accommodaties en andere onvoorziene omstandigheden, waaronder het weer, bosbranden, overstromingen, orkanen, aardverschuivingen en/of andere natuurverschijnselen.
Gebruik deze beschrijving als overzicht van wat je kunt verwachten.

Inclusief:

6 overnachtingen
6 Dagen alle maaltijden en dranken
Toegansprijzen
Shuttles en mechanische ondersteuning.

Niet inclusief:

Vluchten van en naar de tour.
Nacht voor en na de tour
Huurfiets.  Be sure to bring your own helmet. We have a very limited supply and will only pack them if special arrangements are made ahead of time.
Alcoholische dranken
Fooi gidsen

Lodging

Glenora Inn & Distillery
Pilot Whale Chalets
Ingonish Chalets
Inverary Resort
The Normaway Inn

Kaart & Routes

Kaart
Satelliet

Fiets

scott-addict-10_LG-2020 The Scott Addict 10 Disc was designed from the ground up with those longer days in mind. With geometry that is less focused on racing and more on enduring, the Addict 10 will be your go to when you’re looking to put the miles in.
The Scott Addict 10 Disc features: Carbon Frame and Fork, Shimano Ultegra 2×11 Drivetrain, 34×32 Compact Gearing, 30mm Tires, and Hydraulic Disc Brakes. Approx. Weight: 16.89 lbs / 7.66 kg (without pedals)
And finally we have a selection of straight bar road bikes in our rental fleet. $250.- per week
Be sure to bring your own helmet. We have a very limited supply and will only pack them if special arrangements are made ahead of time.
E-bikes

The Scott SUB Tour and the Scott Addict E-20 eRIDE bikes makes getting around easier. $395.- one week
The Scott SUB Tour has flat bars and is Powered by Bosch with a 500Wh battery. Equipped with a rack, it’s ready to provide many miles of worry-free reliability.
The Scott Addict E-20 eRIDE is a lightweight drop bar bike to make climbing easier and can go the distance comfortably.

Downloads

Covid - 19
Nova Scotia elevation profile
Akkoord
Deze website plaatst cookies om jouw zoekvoorkeuren op deze website op te slaan en daarmee jouw gebruikerservaring te verbeteren. Daarnaast plaatsen we cookies voor het meten en bijhouden van bezoekersstatistieken. Door deze melding weg te klikken of gebruik te blijven maken van deze site stemt je hiermee in.