Menu
Mijn tour

Redrock Canyons tour

Samenvatting

HT-redrock-canyons_08

 De Redrock Canyons bike tour is een groepstour die een niet zo vaak gereden route volgt door Redrock Canyon Country van West Colorado en Oost Utah. Deze prachtige regio heeft opvallende geologische kenmerken, talrijke prehistorische culturele plaatsen en omvat sommige van de grootste onontdekte wildernissen van het land. Hoogtepunten zijn onder anderen; de 1980’s Coor’s Bicycle Classic “Tour of the Moon” door het Colorado National Monument, de prachtige geologie van Unaweep Canyon, het wereld beroemde Monument Valley en de door zandstenen kliffen omringde schoonheid van Lake Powell. Deze bezienswaardigheden zien we als we onder de prachtige bergtoppen van San Juan, Abajo, La Sal en de Henry Mountains rijden. De route slingert langs en kruist vele van de zuidwest woestijn belangrijkste rivier canyons, waaronder de Rio Gunnison, Rio Colorado, Rio Dolores en Rio San Juan. Als je slechts één tocht in het Amerikaanse Westen zou willen rijden, is dit degene die je uitkiest.

Racefiets
6 dagen
627 km / 390 mi
$ 3,350.- / € 3,419.-
  • De 1980’s Coor’s Bicycle Classic “Tour of the Moon” etappe door het Colorado National Monument.
  • De verbluffende geologie van Unaweep Canyon
  • Het wereldberoemde Monument Valley
  • De prachtige toppen van de bergen van San Juan, Abajo, La Sal en Henry.
  • Extra optie rondvlucht $ 278.-pp
  • De aanbetaling voor deze tour bedraagt $950.-pp.

Fotogalerij

Details

Type
Racefiets
Duur
6 dagen
Niveau
Gemakkelijk = ongetraind, normale conditie
Gemiddeld = u fietst vaker, goede conditie
Uitdagend = ervaren, uitstekende conditie
Gemiddeld
Soort
Groepstour = met meefietsende gids
Individueel = met routes en kaarten
Met gids
Afstand per dag
100-120 km / 62-75 mi
Afstand totaal
627 km / 390 mi
Verblijf
Luxe = 4-5 sterren hotel of luxe B&B
Basis = 1-2 sterren hotel/motel of B&B
Camping = tent, sporthal of campus
Luxe, volpension
Bagagevervoer
Dagelijks bagagevervoer
Fiets
Te huur
Data
30 apr 2023 - 05 mei 2023
07 mei 2023 - 12 mei 2023
14 mei 2023 - 19 mei 2023
21 mei 2023 - 26 sep 2023
03 sep 2023 - 08 sep 2023
10 sep 2023 - 15 sep 2023
17 sep 2023 - 22 sep 2023
24 sep 2023 - 29 sep 2023
01 okt 2023 - 06 okt 2023
09 okt 2023 - 15 okt 2023
Meer 2023 start datums: 28 mei, 15 oktober
Start
Grand Junction (8.00 A.M.)
Finish
Grand Junction
Vliegveld bij start
Grand Junction Regional airport GJT, Colorado
Vliegveld bij eindpunt
Grand Junction Regional airport, Colorado GJT

Prijzen *Please note the prices are subject to change depending availability*

Prijs per persoon / please note the prices are subject to change depending availability
De tour prijs per person
$ 3,350.-
racefiets
The Scott Addict 10 Disc was designed from the ground up with those longer days in mind. With geometry that is less focused on racing and more on enduring, the Addict 10 will be your go to when you’re looking to put the miles in.
The Scott Addict 10 Disc features: Carbon Frame and Fork, Shimano Ultegra 2×11 Drivetrain, 34×32 Compact Gearing, 30mm Tires, and Hydraulic Disc Brakes. Approx. Weight: 16.89 lbs / 7.66 kg (without pedals)
$ 250.-
Optioneel
E-racebike
The Scott SUB Tour and the Scott Addict E-20 eRIDE bikes makes getting around easier.
The Scott SUB Tour has flat bars and is Powered by Bosch with a 500Wh battery. Equipped with a rack, it’s ready to provide many miles of worry-free reliability.
The Scott Addict E-20 eRIDE is a lightweight drop bar bike to make climbing easier and can go the distance comfortably.
$ 395.-
Optioneel
rondvlucht
Optional Low-Level Scenic Flight: A spectacular low-level scenic flight across Canyonlands National Park to end the Redrocks tour is available. After the flight, cyclists arrive back in Grand Junction at approximately 6pm Friday evening, cost $275-.
$ 287.-
Optioneel
1-pers. toeslag
Wanneer je alleen reist wordt een eenpersoonstoeslag gerekend. Bij sommige groeps tours kun je de eenpersoonstoeslag vermijden door een kamer te delen met een andere deelnemer.
$ 675.-

Routebeschrijving

Inclusief / Niet inclusief – lodging


Dag 1: Grand Junction naar Gateway Canyons Resort

'S morgens: Colorado National Monument: 27 mijl met maximaal 2.750 voet klimmen
'S middags: Unaweep Canyon naar Gateway: 24 mijl met maximaal 2.800 voet klimmen
Unaweep Canyon naar Gateway: 43 mijl met maximaal 2.775 voet klimmen
Onze eerste dag begint op Rim Rock Drive van het Colorado National Monument. Deze 23- mijl lange rit volgt de Redrock Rim bijna 2000 voet omhoog langs een serie van canyons boven de Rio Colorado. De hele weg is uitgeroepen als van groot historisch belang in het National Register of Historic Places. Door National Geographic is het uitgeroepen tot één van de 10 meeste ondergewaardeerde parken van het land.
Gedurende deze rit is er geen begeleiding.
Na de ochtendrit door Colorado N.M. fietsen we nu door de prachtige Unaweep Canyon.
Dit is misschien wel de meest spectaculaire weg van Colorado, en ook een van de minst bekende. Je fietst waar ooit een rivier stroomde. Hoewel kleiner van schaal, is de ervaring vergelijkbaar met het fietsen door de Grand Canyon.
Het prachtige resort Gateway Canyons in Gateway wacht op ons voor het avondeten en de overnachting.

Dag 2: Unaweep Canyon Out & Back (Racefiets), of Bull Canyon Out & Back (MTB)

Relaxen bij het zwembad!
Optionele ritten:
Standaard, Unaweep Canyon Road Ride, 29 mijlen met maximaal 2.370 voet klimmen.
Uitgebreide, Unaweep Canyon Road Ride, 47 mijlen met maximaal 3.160 voet klimmen.
Extra Lang:Gateway naar Bull Canyon MTB Gravel Ride , 46 mijlen met maximaal 6.495 voet klimmen.
We verblijven twee nachten in het Gateway Canyons Resort, we raden aan om niet te gaan fietsen in dit geweldige resort met twee zwembadcomplexen, automuseum van wereldklasse, Discovery HD-theater, avonturencentrum en fantastische wandelpaden!
Voor diegene die toch graag gaan fietsen is er de mogelijkheid om drie routes te fietsen.
De eerste is een rondrit van 30 mijl op Highway 141 door de prachtige Unaweep Canyon naar de stallen van het Gateway Resort. In de lente en na flinke regenbuien zijn er een veelvoud aan watervallen aan de westkant van de canyon te vinden. Zoek er een uit in de buurt van milepost 122 en daarna in de buurt van milepost 132 bij Fall Creek.
Als tweede optie kun je er voor kiezen om deze route uit te breiden tot 47 mijl, door langs de stallen naar het hoogste punt te rijden, de Unaweep Divide.
Een derde optie is een avontuurlijke off-road gravel-tocht op een mountainbike van Gateway naar Bull Canyon Dinosaur Tracks Overlook en weer terug. Dit biedt een geweldig uitzicht op de La Sal Mountains en Bull Canyon.
Na je fietstocht kun je heerlijk ontspannen in het zwembad, een bezoek brengen aan de spa of het geweldige automuseum. Er is zoveel te doen of... relax en doe niets.

Dag 3: Gateway to Camp V

Standaard, Gateway naar Camp V, 49 mijl met maximaal 2.335 voet klimmen.
Verlengd: Gateway naar Camp V, 57 mijl met maximaal 2.845 voet klimmen.
De rit van deze dag door het schitterende landschap gaat verder met het volgen van de schilderachtige Highway 141 richting het zuiden. De eerste 30 mijlen vanaf Gateway Canyons resort gaat langs de 1.500 voet hoge Redrock Canyon-muren. Veel van onze gasten noemen dit gedeelte van de route het mooiste dat ze ooit gefietst hebben.
We eindigen onze rit in de buurt van Naturita, Colorado en checken in bij ons verblijf in Camp V.

Dag 4: Camp V to La Sal.

62 mijlen met tot 4525 ft klimmen
Departing from Camp V the route heads west through Paradox Valley, then over Paradox Pass and into Utah. The mighty La Sal Mountains will loom large to the northwest during today’s ride. The riding ends at the intersection with US-191 and we then shuttle to Bluff, Utah and our lodging at the Desert Rose.

Dag 5: Bluff, Utah naar Monument Valley.

Standaard: 40 mijl met maximaal 3.430 voet klimmen.
Verlengd: 57 mijl met tot 4,520 voet klimmen.
Vanuit Bluff rijden we door het zachte, vroege ochtendlicht naar Monument Valley, via de prachtige 163. Na 10 mijl rijden we op en over de zuidelijke kant van Comb Ridge, een 40 mijl lange geologisch interessante bergrug. Of je nou al eerder in Monument Valley bent geweest of niet, het is en blijft bijzonder. De tinten van de rode rotsen in dit ruwe landschap variëren tekens met het licht en onthullen zowel de subtiele als de opvallende pracht.
We steken de Rio San Juan over bij de stad Mexican Hat en vervolgen onze route zuidwaarts richting Arizona. Overnachten doen we in de Navajo Nation in het The View-hotel of de Guildings Lodge.

Dag 6: Monument Valley naar (Lake Powell)

Standaard: Moki Dugway naar Lake Powell, 70 mijl met 5.250 voet afdaling.
Verlengd: Monument Valley naar Lake Powell, 107 mijl met 7.660 voet afdaling.
Extra lang: Monument Valley naar Hanksville, 154 mijl met 9.800 voet afdaling.
Onze afsluiter wordt zonder enige twijfel de meest gedenkwaardige rit en is makkelijker dan je misschien dacht. We dalen zo’n 4000 voet met een percentage van zo’n 1 tot 2% over een afstand van 50 mijl. Dit worden de makkelijkste 100 mijl die je ooit gefietst hebt. Vanuit Monument Valley rollen we Utah weer binnen. We steken opnieuw de Rio San Juan bij Mexican Hat over en volgen Route 261 naar het noorden. Tien mijl ten noorden van Mexican Hat Route 261, kom je bij de Mokee Dugway. De Dugway is een 1.100 voet klim van 2,8 mijl over een onverharde weg met de nodige haarspeldbochten, 10% omhoog. Vanaf de top van Dugway op Muley Point heb je een fantastisch uitzicht over de Goosenecks van de Rio San Juan, Monument Valley en de Valley of the Gods misschien het mooiste uitzicht in Utah.

Optioneel: Rondvlucht

Een spectaculaire rondvlucht over Canyonlands National Park die aan het einde van de Redrocks tour beschikbaar is. Na de vlucht, kom je om ongeveer 18.00 uur terug in Grand Junction. De kosten zijn $287- per persoon. Om een reservering te maken moeten wij je gewicht weten.

For elevation profile see PDF file below.

* Tourbeschrijvingen kunnen onderhevig zijn aan verandering en aanpassingen afhankelijk van de groep, beschikbare accommodaties en andere onvoorziene omstandigheden, waaronder het weer, bosbranden, overstromingen, orkanen, aardverschuivingen en/of andere natuurverschijnselen.
Gebruik deze beschrijving als overzicht van wat je kunt verwachten.

Meeting Location: On Day 1 cyclists meet the guides and support vehicle at 8:00am at the Courtyard Marriott next to the airport in Grand Junction, Colorado. The Marriott has an airport shuttle and full hot breakfast.

Ending Location: The tour ends at the Marriott on Horizon Drive in Grand Junction, Colorado after Day 6’s stage to Lake Powell. Cyclists are shuttled from Lake Powell back to Grand Junction.

Pre- and Post-Tour Lodging: Riders are responsible for their own lodging for night preceding and following the tour.

Aantal deelnemers: 6 tot 18 fietser

Inclusief:

5 overnachtingen
Alle maaltijden en drinken.
Toegangsprijzen
Gidsen en fietsmonteur
Bagage vervoer

Niet inclusief:

Vluchten van en naar de tour.
Fietshuur. Be sure to bring your own helmet. We have a very limited supply and will only pack them if special arrangements are made ahead of time.
Nacht voor en na de tour.
Alcoholische dranken.
Fooi gidsen

Lodging

Dag 1 & 2 Gateway Canyons Resort, Gateway
Dag 3: Camp V, Naturita
Dag 4: Desert Rose Inn & Cabins, Bluff
Dag 5: The View hotel, in Monument Valley

Kaart & Routes

Kaart
Satelliet

Fiets

scott-addict-10_LG-2020 The Scott Addict 10 Disc was designed from the ground up with those longer days in mind. With geometry that is less focused on racing and more on enduring, the Addict 10 will be your go to when you’re looking to put the miles in.
The Scott Addict 10 Disc features: Carbon Frame and Fork, Shimano Ultegra 2×11 Drivetrain, 34×32 Compact Gearing, 30mm Tires, and Hydraulic Disc Brakes. Approx. Weight: 16.89 lbs / 7.66 kg (without pedals)
And finally we have a selection of straight bar road bikes in our rental fleet. $250.- per week
Be sure to bring your own helmet. We have a very limited supply and will only pack them if special arrangements are made ahead of time.
E-bikes

The Scott SUB Tour and the Scott Addict E-20 eRIDE bikes makes getting around easier. $395.- one week
The Scott SUB Tour has flat bars and is Powered by Bosch with a 500Wh battery. Equipped with a rack, it’s ready to provide many miles of worry-free reliability.
The Scott Addict E-20 eRIDE is a lightweight drop bar bike to make climbing easier and can go the distance comfortably.

Downloads

Covid - 19
Red Rock Canyons elevation profile
Akkoord
Deze website plaatst cookies om jouw zoekvoorkeuren op deze website op te slaan en daarmee jouw gebruikerservaring te verbeteren. Daarnaast plaatsen we cookies voor het meten en bijhouden van bezoekersstatistieken. Door deze melding weg te klikken of gebruik te blijven maken van deze site stemt je hiermee in.