Menu
Mijn tour

Redrock Canyons tour

Samenvatting

HT-redrock-canyons_08

 De Redrock Canyons bike tour is een groepstour die een niet zo vaak gereden route volgt door Redrock Canyon Country van West Colorado en Oost Utah. Deze prachtige regio heeft opvallende geologische kenmerken, talrijke prehistorische culturele plaatsen en omvat sommige van de grootste onontdekte wildernissen van het land. Hoogtepunten zijn onder anderen; de 1980’s Coor’s Bicycle Classic “Tour of the Moon” door het Colorado National Monument, de prachtige geologie van Unaweep Canyon, het wereld beroemde Monument Valley en de door zandstenen kliffen omringde schoonheid van Lake Powell. Deze bezienswaardigheden zien we als we onder de prachtige bergtoppen van San Juan, Abajo, La Sal en de Henry Mountains rijden. De route slingert langs en kruist vele van de zuidwest woestijn belangrijkste rivier canyons, waaronder de Rio Gunnison, Rio Colorado, Rio Dolores en Rio San Juan. Als je slechts één tocht in het Amerikaanse Westen zou willen rijden, is dit degene die je uitkiest.

Racefiets
6 dagen
627 km / 390 mi
$ 3,050.- / € 2,510.-
  • Vijf nachten in comfortabele hotels.
  • Alle maaltijden inbegrepen.
  • Toegangsbewijzen inclusief.
  • Dagelijkse extra kilometers optie.
  • Extra optie fantastische rondvlucht $ 275
  • We hebben nu ook een beperkt aanbod E-bikes te huur $375
  • Nacht voor en na de tour niet inbegrepen.
  • Korting van $200 per persoon bij deelname als groep van 4 personen of meer.
  • De aanbetaling voor deze tour bedraagt $950.-pp.

Fotogalerij

Details

Type
Racefiets
Duur
6 dagen
Niveau
Gemakkelijk = ongetraind, normale conditie
Gemiddeld = u fietst vaker, goede conditie
Uitdagend = ervaren, uitstekende conditie
Gemiddeld
Soort
Groepstour = met meefietsende gids
Individueel = met routes en kaarten
Met gids
Afstand per dag
100-120 km / 62-75 mi
Afstand totaal
627 km / 390 mi
Verblijf
Luxe = 4-5 sterren hotel of luxe B&B
Basis = 1-2 sterren hotel/motel of B&B
Camping = tent, sporthal of campus
Luxe, volpension
Bagagevervoer
Dagelijks bagagevervoer
Fiets
Te huur
Data
12 sep 2021 - 17 sep 2021
26 sep 2021 - 01 okt 2021
10 okt 2021 - 15 okt 2021
17 okt 2021 - 22 okt 2021
05 sep 2021 - 10 sep 2021
12 sep 2021 - 17 sep 2021
26 sep 2021 - 01 okt 2021
03 okt 2021 - 08 okt 2021
10 okt 2021 - 15 okt 2021
17 okt 2021 - 22 okt 2021
Start
Grand Junction (8.00 A.M.)
Finish
Grand Junction
Vliegveld bij start
Colorado Springs Airport – COS
Vliegveld bij eindpunt
Grand Junction Regional airport GJT

Prijzen

Prijs per persoon
De tour prijs per person
$ 3,050.-
racefiets
Scott CR-1 Pro and Scott Solacecarbon road bikes with full Shimano Ultegra components for only $250/week
$ 250.-
Optioneel
E-racebike
 limited selection of SCOTT electric bikes.  These are road bikes with straight bars.   Rental Price is $375/week.
$ 375.-
Optioneel
rondvlucht
Optional Low-Level Scenic Flight: A spectacular low-level scenic flight across Canyonlands National Park to end the Redrocks tour is available. After the flight, cyclists arrive back in Grand Junction at approximately 6pm Friday evening, cost $275-. The standard plan is a 3-hour shuttle (with dinner at a cowboy bar) back to Grand Junction.
$ 275.-
Optioneel
1-pers. toeslag
Wanneer je alleen reist wordt een eenpersoonstoeslag gerekend. Bij sommige groeps tours kun je de eenpersoonstoeslag vermijden door een kamer te delen met een andere deelnemer.
$ 585.-

Routebeschrijving

Dag 1: Grand Junction naar Gateway Canyons Resort

Standaard:Colorado National Monument, 27 mijl met maximaal 2.750 voet klimmen
Verlengd: Unaweep Canyon naar Gateway, 43 mijl met maximaal 2.775 voet klimmen
Extra Lang: Colorado Nationaal Monument Gateway, 84 mijl met maximaal 5.925 voet klimmen

Onze eerste dag begint op Rim Rock Drive van het Colorado National Monument. Deze 23- mijl lange rit volgt de Redrock Rim bijna 2000 voet omhoog langs een serie van canyons boven de Rio Colorado. De hele weg is uitgeroepen als van groot historisch belang in het National Register of Historic Places. Door National Geographic is het uitgeroepen tot één van de 10 meeste ondergewaardeerde parken van het land.
Gedurende deze rit is er geen begeleiding.
Na de ochtendrit door Colorado N.M. fietsen we nu door de prachtige Unaweep Canyon.
Dit is misschien wel de meest spectaculaire weg van Colorado, en ook een van de minst bekende. Je fietst waar ooit een rivier stroomde. Hoewel kleiner van schaal, is de ervaring vergelijkbaar met het fietsen door de Grand Canyon.
Het prachtige resort Gateway Canyons in Gateway wacht op ons voor het avondeten en de overnachting.

Dag 2: Unaweep Canyon Out & Back, of Bull Canyon Out & Back

Standaard, Unaweep Canyon Road Ride, 30 mijl met maximaal 2.370 voet klimmen.
Uitgebreide, Unaweep Canyon Road Ride, 47 mijl met maximaal 3.160 voet klimmen.
Extra Lang:Gateway naar Bull Canyon Gravel Ride, 46 mijl met maximaal 6.495 voet klimmen.

We verblijven twee nachten in het Gateway Canyons Resort. Je hebt de mogelijkheid om drie routes te fietsen.
De eerste is een rondrit van 30 mijl op Highway 141 door de prachtige Unaweep Canyon naar de stallen van het Gateway Resort. In de lente en na flinke regenbuien zijn er een veelvoud aan watervallen aan de westkant van de canyon te vinden. Zoek er een uit in de buurt van milepost 122 en daarna in de buurt van milepost 132 bij Fall Creek.
Als tweede optie kun je er voor kiezen om deze route uit te breiden tot 47 mijl, door langs de stallen naar het hoogste punt te rijden, de Unaweep Divide.
Een derde optie is een avontuurlijke off-road gravel-tocht op een mountainbike van Gateway naar Bull Canyon Dinosaur Tracks Overlook en weer terug. Dit biedt een geweldig uitzicht op de La Sal Mountains en Bull Canyon.
Na je fietstocht kun je heerlijk ontspannen in het zwembad, een bezoek brengen aan de spa of het geweldige automuseum. Er is zoveel te doen of... relax en doe niets.

Dag 3: Gateway to Mt. Peale Inn (Queen Stage), Utah.

Standaard, Gateway naar La Sal, 50 mijl met maximaal 3.500 voet klimmen.
Verlengd: Gateway naar La Sal, 90 mijl met maximaal 6.070 voet klimmen.

De rit van deze dag door het schitterende landschap gaat verder met het volgen van de schilderachtige Highway 141 richting het zuiden. De eerste 30 mijlen vanaf Gateway Canyons resort gaat langs de 1.500 voet hoge Redrock Canyon-muren. Veel van onze gasten noemen dit gedeelte van de route het mooiste dat ze ooit gefietst hebben.

Dag 4: Mt Peale Inn naar Monticello.

Standaard: La Sal naar Monticello, 60 mijl met maximaal 4,205 voet klimmen.
Verlengd: La Sal naar Monticello, 95 mijl met maximaal 6.200 voet klimmen.
Extra lang: La Sal naar Needles naar Monticello, 123 mijl met tot 7.535 voet klimmen.

We vertrekken vanuit La Sal Mountain Guest Ranch en slingeren door de Lisbon Valley. Na een kort stuk van 5 mijl over Highway 191, gaan we naar het westen richting Needles District. Onderweg bezoeken we de historische Newspaper Rock, een oude rots die bedekt is met een grote verzameling petroglyphen.
Ben je gedesinteresseerd in een extra lange afstand, dan kun je helemaal naar de ingang van het Needles District fietsen en weer terug, voor zo’n 123 mijl.
Na het keerpunt in de buurt van de Needles, gaan diegene die de 95 mijl fietsen via de Utah 211 oost terug en maken een bocht naar rechts voor de meest uitdagende klim in de uitlopers van de Abajo Peaks! De bezemwagen klimt met je mee voor eventuele benodigdheden en om fietsers mee te nemen die de klim te pittig vinden. Vanaf de top is het een snelle afdaling naar de finish in Monticello. Na het diner nemen we de bus voor een korte 45 minutenrit naar Bluff, het beginpunt van dag 5.

Dag 5: Bluff, Utah naar Monument Valley.

Standaard: 40 mijl met maximaal 3.430 voet klimmen.
Verlengd: 57 mijl met tot 4,520 voet klimmen.

Vanuit Bluff rijden we door het zachte, vroege ochtendlicht naar Monument Valley, via de prachtige 163. Na 10 mijl rijden we op en over de zuidelijke kant van Comb Ridge, een 40 mijl lange geologisch interessante bergrug. Of je nou al eerder in Monument Valley bent geweest of niet, het is en blijft bijzonder. De tinten van de rode rotsen in dit ruwe landschap variëren tekens met het licht en onthullen zowel de subtiele als de opvallende pracht.
We steken de Rio San Juan over bij de stad Mexican Hat en vervolgen onze route zuidwaarts richting Arizona. Overnachten doen we in de Navajo Nation in het The View-hotel of de Guildings Lodge.

Dag 6: Monument Valley naar (Lake Powell)

Standaard: Moki Dugway naar Lake Powell, 70 mijl met 5.250 voet afdaling.
Verlengd: Monument Valley naar Lake Powell, 107 mijl met 7.660 voet afdaling.
Extra lang: Monument Valley naar Hanksville, 154 mijl met 9.800 voet afdaling.

Onze afsluiter wordt zonder enige twijfel de meest gedenkwaardige rit en is makkelijker dan je misschien dacht. We dalen zo’n 4000 voet met een percentage van zo’n 1 tot 2% over een afstand van 50 mijl. Dit worden de makkelijkste 100 mijl die je ooit gefietst hebt. Vanuit Monument Valley rollen we Utah weer binnen. We steken opnieuw de Rio San Juan bij Mexican Hat over en volgen Route 261 naar het noorden. Tien mijl ten noorden van Mexican Hat Route 261, kom je bij de Mokee Dugway. De Dugway is een 1.100 voet klim van 2,8 mijl over een onverharde weg met de nodige haarspeldbochten, 10% omhoog. Vanaf de top van Dugway op Muley Point heb je een fantastisch uitzicht over de Goosenecks van de Rio San Juan, Monument Valley en de Valley of the Gods misschien het mooiste uitzicht in Utah.

Optioneel: Rondvlucht

Een spectaculaire rondvlucht over Canyonlands National Park die aan het einde van de Redrocks tour beschikbaar is. Na de vlucht, kom je om ongeveer 18.00 uur terug in Grand Junction. De kosten zijn $275- per persoon. Het standaardplan is een 3 uur durende shuttle terug naar Grand Junction ( met een diner in een cowboy bar)

* Tourbeschrijvingen kunnen onderhevig zijn aan verandering en aanpassingen afhankelijk van de groep, beschikbare accommodaties en andere onvoorziene omstandigheden, waaronder het weer, bosbranden, overstromingen, orkanen, aardverschuivingen en/of andere natuurverschijnselen.
Gebruik deze beschrijving als overzicht van wat je kunt verwachten.

Kaart & Routes

Kaart
Satelliet
point
Akkoord
Deze website plaatst cookies om jouw zoekvoorkeuren op deze website op te slaan en daarmee jouw gebruikerservaring te verbeteren. Daarnaast plaatsen we cookies voor het meten en bijhouden van bezoekersstatistieken. Door deze melding weg te klikken of gebruik te blijven maken van deze site stemt je hiermee in.