Menu
Mijn tour

San Juan Islands Tour

Samenvatting

Ic san-juan-bike-tour-coast-1742x896

Fiets over plattelands wegen langs klaterend helder water en wandel door prachtige oerbossen. Ga samen met een natuur gids een halve dag zeekanoën op het rustige water van Roche Harbor. Onze meest populaire tour over de San Juan eilanden in Washington toont je het beste van de Salish Sea. Je logeert in luxe accommodatie en geniet van lokale gerechten. Conde Nast Traveler noemde Friday Harbor een van de mooist steden in Amerika. En Fodor’s Travel Guide schreef, “ Je vindt geen mooiere plek om te fietsen dan deze eilanden in Puget Sound, Pacific Northwest.”

Racefiets
6 dagen
99 km / 62 mi
$ 3,498.- / € 2,875.-
  • Aan het einde van deze fietstour ga je aan boord van een watervliegtuig voor een spectaculaire vlucht terug naar Seattle.
  • Shuttle naar het noorden van Anacortes is inclusief.
  • Accommodatie: 3 nachten Lakedale Resort en 2 nachten in The Edenwild.
  • Maaltijden: alles inbegrepen behalve 1 lunch en 1 diner.
  • Kan voor ieders niveau worden aangepast en er zijn opties om meer te fietsen.
  • Bagage vervoer.
  • Regionale gidsen.
  • E-bike huur mogelijk.
  • Aanbetaling voor deze tour is 25%

Fotogalerij

Details

Type
Racefiets
Duur
6 dagen
Niveau
Gemakkelijk = ongetraind, normale conditie
Gemiddeld = u fietst vaker, goede conditie
Uitdagend = ervaren, uitstekende conditie
Gemiddeld
Soort
Groepstour = met meefietsende gids
Individueel = met routes en kaarten
Met gids
Afstand per dag
20-40 km / 12-25 mi
Afstand totaal
99 km / 62 mi
Verblijf
Luxe = 4-5 sterren hotel of luxe B&B
Basis = 1-2 sterren hotel/motel of B&B
Camping = tent, sporthal of campus
Luxe, volpension
Bagagevervoer
Dagelijks bagagevervoer
Fiets
Inbegrepen
Data
30 mei 2021 - 04 jun 2021
06 jun 2021 - 11 jun 2021
13 jun 2021 - 18 jun 2021
20 jun 2021 - 25 jun 2021
04 jul 2021 - 09 jul 2021
18 jul 2021 - 23 jul 2021
25 jul 2021 - 30 jul 2021
01 aug 2021 - 06 aug 2021
08 aug 2021 - 13 aug 2021
15 aug 2021 - 20 aug 2021
More start dates: June: 27, July 11, Aug: 22, 29 Sept, 5, 12, 19
Start
Seattle
Finish
Seattle
Vliegveld bij start
Seattle-Tacoma Int Airport SEA
Vliegveld bij eindpunt
Seattle- Tacoma Int. Airport SEA

Prijzen

Prijs per persoon
De tour prijs per person
$ 3,498.-
E- bike
Electric bike (e-bike): zoom up the hills for $200 USD for the tour
$ 200.-
Optioneel
E-bike high end
Orbea Avant M20D high-end carbon fiber bike with compact Ultegra gearing
$ 300.-
Optioneel
1-pers. toeslag
Wanneer je alleen reist wordt een eenpersoonstoeslag gerekend. Bij sommige groeps tours kun je de eenpersoonstoeslag vermijden door een kamer te delen met een andere deelnemer.
$ 944.-

Routebeschrijving

Dag 1

We ontmoeten elkaar in Seattle waar we met een gratis shuttle naar Anacortes, op Fidalgo Island gaan.
Nadat we een passende fiets hebben uitgezocht gaan we aan boord van de ferry die ons over de Salish Sea naar Friday Harbor brengt. Daar vandaan rijden we naar Cattle point, waar je een prachtig uitzicht hebt over Lopez, San Juan Island, Mt Constitution en andere plaatsen die we deze week gaan ontdekken. We rijden terug naar Friday Harbor met zijn winkeltjes, kunstgalerijen en het walvismuseum. De komende drie nachten verblijven we in het idyllische Lakedale Resort in Tree Lakes. Fine Living Channel classificeerde het Lakedale als ‘één van de tien meest romantische hotels ter wereld'.
Maaltijden: L, D Afstand: 28 mijl, hoogteverschil: + 1807 ft / -1584 ft

Dag 2: Pelindaba Lavender Farm en het Historic Lime Kiln State Park.

Eén van de beste plekken om walvissen te spotten!
Fiets langs de rustige oevers van San Juan Island, geniet van het uitzicht over de zee. Bezoek English Camp, een nationaal historisch park dat ooit deel uitmaakte van de “Pig War” tussen Engeland en de Verenigde Staten en het Lime Kiln Park de beste plek van het eiland om Orka’s te zien. Fiets langs de geurende velden van Pelindaba Lavender Farm. Voor de terugweg kun je kiezen uit drie verschillende routes naar Lakedale Lodge.
Maaltijden O L Afstand 23-33 mijlen hoogteverschil +1985 ft / -1985 ft

Dag 3: Kajak vanuit Roche Harbour. Wandeling Mt. Young.

Deze ochtend beginnen we met een zeekajaktocht over de rustige wateren van Puget Sound en de Salish Sea. Een lokale organisatie biedt tweepersoons kajaks, en gidsen geven instructies. Je leert over het rijke vogel- en zeeleven hier terwijl je langs de beboste rotsachtige kust peddelt. Wandel daarna door het piepkleine dorpje Roche Harbor.
's Middags kan je lekker ontspannen zwemmen in één van de drie meren van Lakedale of je gaat naar een ontspannende massage. Een ander idee is te gaan wandelen in de buurt van Mt. Young vanwaar je een prachtig uitzicht hebt op de omliggende eilanden. ‘s Avonds kun je zelf kiezen waar je in Friday Harbor gaat dineren.
Maaltijden: O, L, D

Dag 4: Met de ferry naar Orcas Island en naar Moran State Park.


Wandelen of fiets naar de spectaculaire top van Mt.Constitution, het hoogste punt op de eilanden. Pak de veerboot naar Lopez Island.
Neem de korte Washington State Ferry naar Orcas Island, de grootste van de San Juan eilanden. Rijd naar Eastsound en ontdek de stad en geniet daar van een lunch. Terug op de fiets: trap naar Moran State Park en Cascade Lake. Wandel door de bossen naar de top van Mt. Constitution, het hoogst punt van de eilanden. Ga je liever fietsen? Probeer dan om naar de top te fietsen, met als beloning een fantastisch uitzicht over de Olympic en Cascade bergketens en de smaragdgroene archipel beneden je. Met de ferry gaan we terug naar Lopez Island voor een diner in de Edenwild Inn, ons thuis voor de komende twee nachten.
Maaltijden O D Afstand 18 mijlen hoogteverschil + 1220 ft / -12220 ft
Mt Constitution extra 10 mi +2586 ft / -267 ft

Dag 5: Spencer Spit State Park, Agate Beach County Park en Shark Reef Sanctuary.

Verken vandaag Lopez Island. Lopez is het vlakste, meest landelijke en minst bevolkte van de drie belangrijkste San Juan- eilanden. Het wordt ook wel beschouwd als 'het eiland van de fietser' door zijn rustige wegen, heuvelachtige terrein, spectaculaire zeevergezichten en vriendelijke bewoners die je groeten als je voorbij fietst. Rijd met de klok mee rond het eiland, beginnend met Spencer Spit State Park, dan ga je naar het zuiden naar Agate Beach. Wandel op je gemak naar Iceberg Point voor een lunch in de 7th Parallel. Geniet van het uitzicht over de Olympic Mountains en veel van de plaatsen die we deze week bezocht hebben. Fiets verder oostwaarts naar Watmaugh Bay waar je zeehonden kunt zien! Ga dan weer noordwaarts naar Edenwild.
Maaltijden: O L D Afstand 38 mijlen hoogteverschil +2024 ft / -2022 ft

Dag 6: Fisherman Bay, spectaculaire vlucht terug naar Seattle.

Geniet van een ontspannende ochtend en het ontbijt in het Edenwild. Fiets de 'Free Willy-rit’, naar Fisherman Bay voor een laatste blik op de eilanden vanaf de grond en weer terug naar Edenwild voor een lunch in het dorp. Daarna stappen we aan boord van een gecharterd watervliegtuig voor een prachtige terugreis over de eilanden naar Seattle.
Maaltijden: O,L Afstand: 15 mijlen hoogteverschil: +588 ft /-588 ft

NOTE: We have a stored fleet of “Island Bicycles” at the Edenwild Inn which we will be using for the ride this morning. Your personal bicycle (including our fleet bikes used for the first five days of the tour) will be returning to Seattle with our van that leaves Lopez Island on the early morning ferry.

* This is a general itinerary. Tour itineraries are subject to change based on the group, available accommodations and other unforeseen circumstances such as the weather, local conditions, government intervention, that may affect the quality of the trip and/or safety of the participants. Please view this itinerary as an outline as to what to expect on this tour.

Kaart & Routes

Kaart
Satelliet
point
Akkoord
Deze website plaatst cookies om jouw zoekvoorkeuren op deze website op te slaan en daarmee jouw gebruikerservaring te verbeteren. Daarnaast plaatsen we cookies voor het meten en bijhouden van bezoekersstatistieken. Door deze melding weg te klikken of gebruik te blijven maken van deze site stemt je hiermee in.