Menu
Mijn tour

Seattle to Glacier National Park

Samenvatting

Icon Empire view

Winnaar van de National Geographic Adventures ” 50 Tours of a liftime Award”. Van Seattle tot Glacier National Park. Je fietst door drie staten en eindigt met een unieke treinreis. Fiets door de Cascade Mountains, Selkirk en zelfs de Rocky Mountains en geniet van deze 700 mijl lange 10 dagen durende fiets extravaganza. Wanneer we in Whitefish aankomen springen we aan boord van de Empire Builder trein van Amtrak, met privéslaapwagens, en gaan daarmee weer terug naar Seattle.

Recreatief, Racefiets
10 dagen
1129 km / 702 mi
$ 4,715.- / € 4,813.-
  • Glacier National Park
  • De Cascade, Selkirk en Rocky Mountains.
  • This tour is operated under special use permit/s with the Mt Baker-Snoqualmle National Forest and Glacier National Park
  • Aanbetaling voor deze tour is 25%

Fotogalerij

Details

Type
Recreatief, Racefiets
Duur
10 dagen
Niveau
Gemakkelijk = ongetraind, normale conditie
Gemiddeld = u fietst vaker, goede conditie
Uitdagend = ervaren, uitstekende conditie
Uitdagend
Soort
Groepstour = met meefietsende gids
Individueel = met routes en kaarten
Met gids
Afstand per dag
120-140 km / 75-87 mi
Afstand totaal
1129 km / 702 mi
Verblijf
Luxe = 4-5 sterren hotel of luxe B&B
Basis = 1-2 sterren hotel/motel of B&B
Camping = tent, sporthal of campus
Luxe, volpension
Bagagevervoer
Dagelijks bagagevervoer
Fiets
Inbegrepen
Data
26 jun 2023 - 05 jul 2023
08 aug 2023 - 17 aug 2023
Start
Seattle
Finish
Seattle
Vliegveld bij start
Seattle-Tacoma Int Airport SEA
Vliegveld bij eindpunt
Seattle- Tacoma Int. Airport SEA

Prijzen *Please note the prices are subject to change depending availability*

Prijs per persoon / please note the prices are subject to change depending availability
De tour prijs per person
$ 4,715.-
E-Bike
E-bike Fastroad E+ EX Pro
$ 200.-
Optioneel
1-pers. toeslag
Wanneer je alleen reist wordt een eenpersoonstoeslag gerekend. Bij sommige groeps tours kun je de eenpersoonstoeslag vermijden door een kamer te delen met een andere deelnemer.
$ 1,273.-

Routebeschrijving

Inclusief / Niet inclusief – lodging


Dag 1: Rit van het centrum van Seattle naar de "toegangspoort naar de Amerikaanse Alpen"

Begin te fietsen in de buurt van het centrum van Seattle bij Lake Union, op slechts een paar minuten van onze ophaallocatie in het centrum, en verlaat de bruisende stad over de Burke Gilman Trail. Voorbij de drukte van de stad gaan we landinwaarts over B-wegen in noordelijke richting om op de Oso Slide Memorial Highway te komen. Aan beide kanten van de weg verschijnen met sneeuw bedekte bergen als we het kleine stadje Marblemount naderen aan de voet van de Cascade Mountains - ook wel bekend als de “Poort naar de Amerikaanse Alpen”.
Maaltijden O D afstand: 100 mi. hoogteverschil: +3871 ft/-3606 ft Overnachten: Buffalo Run inn

Dag 2: Fiets over de "Amerikaanse Alpen" door Cascades National Park.

De route van vandaag biedt 5.000 voet klimmen en een prachtige omgeving terwijl we door het hart van North Cascades National Park rijden. Ontdek waarom de regio de bijnaam “De Amerikaanse Alpen” heeft gekregen. Het is een geleidelijke klim van 50 mijl over de North Cascades Scenic Highway naar Washington Pass. Bewonder het prachtige uitzicht voordat je geniet van een afdaling van 40 mijl naar de Methow-vallei, waar de wildweststad Winthrop is te vinden. Overnacht in de Inn in Mazama.
Maaltijden O L D afstand: 75 mi hoogteverschil +5420 ft/-3638 ft overnachting: Mazama Country Inn

Dag 3: Rijd door het oudste natuurgebied van de staat naar het hart van Washington.

De route van vandaag heeft ongeveer de helft van de totale stijging van gisteren- 2.500 voet - en komt uit in Omak, gelegen net onder de Canadese grens aan de Okanagan-rivier. Rijd vanuit Mazama door een deel van het Okanagan National Forest en langs het Sinlahekin Wildlife Area, een bijna 19.000 hectare groot park dat oorspronkelijk een reservaat was voor herten. Ceder en spar maken plaats voor hier en daar wat dennen, alsem en prairie.
Maaltijden O L D afstand: 60 mi. hoogteverschil: +4041 ft/-5185 ft Overnachting: Peppertree Inn Omak

Dag 4: Van Omak naar Colville via de historische Kettle Falls.

Als je richting het Selkirk-gebergte gaat, laat je de prairie achter je en fiets je terug omhoog naar de ponderosa-dennen en espen. Kijk uit naar herten, elanden en korhoenders! De route slingert door het Sherman Creek Wildlife Area en langs Lake Roosevelt, gevormd door de Grand Coulee Dam. Fiets door Kettle Falls, een voormalig ontmoetingspunt en visgronden voor de Yakama-, Nez Perce-, Flathead- en Blackfeet-stammen (om er maar een paar te noemen), wier seizoensgebonden zalmvangsten tot 3.000 vissen per dag zouden opleveren! Breng de nacht door in Colville, een voormalig handelscentrum voor de regio Upper Columbia.
Maaltijden O L D afstand: 128 mil. (of minder) hoogteverschil +8041 ft/-7441 ft overnachting:Comfort Inn Colville

Dag 5: Rit van Colville naar het prachtige Sand Point, Idaho, aan de oevers van Lake Pend Oreille.

De rit van vandaag - alle 100+ mijl ervan - voert je door Colville National Forest voor een welverdiend verblijf van twee nachten aan de oevers van Lake Pend Oreille, het op een na grootste zoetwatermeer ten westen van de Mississippi. Het diner is op eigen gelegenheid vanavond in Sandpoint.
Maaltijden O L afstand: 126 mi (of minder) hoogteverschil +5169 ft/-4653 ft (of minder) overnachting: Edgewater Resort

Dag 6: Geniet van Sand Point: ga fietsen, wandelen, vliegvissen, golfen, bergbeklimmen…


Sandpoint is een leuk bergstadje dat aan de oevers van Lake Pend Oreille ligt en wordt omringd door de bergketens Selkirk, Cabinet en Bitterroot. Blijf je in die plaats, kies dan voor een activiteit die je leuk vindt, zoals fietsen, wandelen, golf, vliegvissen of probeer rotsklimmen. Of, als je niet van je fiets kunt blijven en je een geweldig uitzicht wilt, probeer dan de 19 kilometer lange rit (klim) naar Schweitzer Ski Resort, het op een na grootste skigebied van Idaho. Lunch is op eigen gelegenheid.
Maaltijden O D overnachting: Edgewater Resort

Dag 7: Steek de panhandle van Idaho over en bezoek de prachtige Kootenai-watervallen.

Eindig met het oversteken van de Idaho Panhandle op weg naar het historische mijn- en houtstadje Libby. Bergen, rivieren en bossen in overvloed. Bezoek Kootenai Falls - een must-see! Deze heilige plaats voor de Kootenai-indianen is een van de grootste overgebleven vrije-val-watervallen in het noordwesten.
Maaltijden O L D afstand: 98 mi. (of minder) hoogteverschil: +3349 ft/-3332 ft (of minder) overnachting: Montana Country Inn

Dag 8: Fiets naar Whitefish, Montana, toegangsweg naar Glacier National Park.

Fiets 50 mijl langs de oevers van Lake Koocanusa in Kootenai National Forest. Rijd met de shuttlebus van Eureka, de laatste kilometers van de drukke snelweg, naar Whitefish - toegangspoort tot het wereldberoemde Glacier National Park!
Maaltijden O L D afstand: 76 mi hoogteverschil: +5484 ft/-5001 ft overnachting: Grouse Mountain Lodge

Dag 9: Een epische finale op Going-to-the-Sun Road.

Fiets op en over de Continental Divide via de beroemde Going-to-the-Sun Road naar Logan Pass en daal af naar East Glacier. Als je "GTSR", de kenmerkende route door Glacier National Park, nog niet hebt gereden, dan staat je een traktatie te wachten. Vanaf het fjordachtige Lake McDonald klimt de weg zachtjes omhoog. Naarmate je hoger en hoger komt, ontvouwen de uitzichten zich: alpenweiden en azuurblauwe meren, besneeuwde bergtoppen omzoomd door velden met wilde bloemen en watervallen, af en toe een dikhoornschaap of berggeit. Ronduit spectaculair. Je moet echter een trein van 18:00 uur halen, dus sorry... niet treuzelen!
Maaltijden O L D afstand: 70 mi hoogteverschil: +7176 ft/-5570 ft overnachting: Empire Builder Amtrak (Train)

Dag 10: Wakker worden in de trein. Bekijk het landschap dat voorbij flitst terwijl je terugkeert naar Seattle.

Nadat je op zondagavond de trein hebt gepakt, breng je de avond door in de restauratierijtuig, herinneringen ophalend, totdat je jezelf terugtrekt in jouw privéslaaprijtuig. Op maandagochtend ontwaak je, ontbijt je (nog in de trein) en arriveer je rond 10.30 uur in Seattle voor de terugreis naar huis.

* Tourbeschrijvingen kunnen onderhevig zijn aan verandering en aanpassingen afhankelijk van de groep, beschikbare accommodaties en andere onvoorziene omstandigheden, waaronder het weer, bosbranden, overstromingen, orkanen, aardverschuivingen en/of andere natuurverschijnselen.
Gebruik deze beschrijving als overzicht van wat je kunt verwachten.

Inclusief:

Hotel overnachtingen
Alle maaltijden inclusief, behalve één lunch en één diner
Huurfiets.
Inclusief ticket Glacier National Park.
Bagage vervoer.

Niet inclusief:

De nacht voor en de nacht na de tour.
Vluchten van en naar de tour
Fooi voor de gidsen

Note:

Let op:Er wordt een slaaprijtuig ticket gekocht op het moment van reserveren, voor deze tour geldt dan ook bij annuleren een extra $100 trein kosten.

Lodging

Buffalo Run Inn
Inn at Mazama
Peppertree Inn Omak,
Comfort Inn colville,
Edgewater Resort,
Montana Country Inn,
Grouse Mountain Lodge
Empire Builder(Amtrak)
The hotels, Inns, and B&Bs we use are always among the finest the area has to offer. Our smaller group sizes(max. 13) allow us to stay at some award-winning places that can’t handle groups of 25 or more. We work closely with the innkeepers to make sure they understand your needs and ours, whether that is having a place to store your bike, an early morning breakfast or a convenient place to park the van, they are as committed to your vacation experience as we are.
Lodging is based upon two people to a room with a private bath. If you’re traveling solo on any of our trips, we’ll assign you a roommate of the same gender and often of the same age bracket. There is no extra charge if we can’t find you a roommate, even if you sign up the day before the trip starts. You can guarantee yourself a private room and bath if you pay the Single Room Fee. Occasionally a room with two beds consists of one bed plus a rollaway bed or sofa bed.

Vaccine or test: A negative Covid test will be required within 72 hours of departure for all non-fully vaccinated guests. or Proof of a completed Covid vaccination course can be used in lieu of a Covid test. A "completed Covid vaccination course" means that the guest has had 1 or 2 shots (depending on vaccine brand) and has completed the 2-week waiting period post final shot.
All of our guides are fully vaccinated.

Kaart & Routes

Kaart
Satelliet

Fiets

A road or Hybrid bike is included in the price,
E-bikes
are available for an extra fee.
Prior to your bike tour, we request your height in order to choose the right frame size for you. (If you have a fit sheet or sizing information on your personal bicycle, you are welcome to send that to us, and we will do our best to match your geometry and specs.) On the first day of each bicycle tour, your guides tweak your bike fit to make sure you are as comfortable as possible. If they can’t get the fit just right, we typically carry a couple of extra sizes. We try to make sure we have the right size and type of bike you need to enjoy your cycling vacation.

Giant Defy ADV 3

Choose the longer route. Climb higher mountains. This all-new endurance road bike is purpose-built to help you tackle long-distance road rides in all types of conditions. It’s smooth, it’s efficient, and it’s fast.
Ride farther and faster with an all-new composite frameset that’s engineered with endurance geometry and built-in compliance. Handcrafted with Advanced-grade composite material, it’s engineered with tube shapes that are optimized to absorb road shocks and vibrations. And the frame is still stiff in all the ways that matter—for pedaling efficiency as well as steering and cornering precision. It’s made with a specific carbon layup to give it just the right feel. And for added control, it features integrated disc brakes with flat mounts and 12mm thru-axles. The D-Fuse Seatpost and handlebar system also help reduce road vibrations, adding to its smooth, compliant feel on the road.
Components: Giant Conduct disc brakes, Shimano Tiagra groupset, 50/34 cranks, 11 x 34 cassette, Giant S-R2 tubeless wheelset 700x28c

Hybrid / flat Bar Road bike

The perfect balance of road bike speed and city bike versatility. Built on a lightweight ALUXX SL aluminum frameset, this new flat-bar road bike puts the rider in a comfortable position that’s smooth and efficient. The fast-rolling 700c wheels and vibration-absorbing composite D-Fuse seatpost help smooth out rough roads. The fast-rolling 700c wheels can accommodate large tires up to 32c, perfect for tackling rough roads with confidence and control, while integrated ergo bar ends keep your hands comfortable on longer adventures. Powerful disc brakes give you added control in all types of weather, and easy-to-use rack mounts make FastRoad SL a smart choice for commuting, fitness riding and weekend adventures.
E-Bike Thrive E+ EX PRO
With THRIVE E+ EX PRO, you get an all-access pass to speed no mater what your fitness level
Designed with Liv’s 3F Design Philosophy, Thrive E+ EX Pro is the first road E-bike built specifically for women. Get up to speed fast with the new SyncDrive Pro motor that provides a natural, yet powerful, E-bike experience. The new motor also features a Smart support mode that automatically adjusts the support level based on your ride. PedalPlus 6-Sensor Technology translates six measurements about your riding and adds the perfect amount of power at just the right time for a fast and fluid ride quality. The EnergyPak Smart 375 battery is so sleek, you’ll have your friends looking twice to know it’s an E-bike.
Akkoord
Deze website plaatst cookies om jouw zoekvoorkeuren op deze website op te slaan en daarmee jouw gebruikerservaring te verbeteren. Daarnaast plaatsen we cookies voor het meten en bijhouden van bezoekersstatistieken. Door deze melding weg te klikken of gebruik te blijven maken van deze site stemt je hiermee in.