Menu
Mijn tour

Fietsvakanties in Amerika › South Dakota

2 tours
Standaard
Duur
Prijs
›› Toon in kaart
Mt Rushmore-web

Black Hills to Mt Rushmore

Type:
Recreatief, Mountainbike
Soort:
Met gids
Niveau:
Gemiddeld
Verblijf:
Luxe, volpension
Start:
South Dakota, Rapid City

Een tour door de spectaculaire Great Plains van South Dakota. Een oase van met pijnbomen bedekte bergen, pairieland, een rijke flora en fauna, Nationale Parken en de beroemde Mickelson cycling trail.

6 dagen
200 km
€ 2,324.-
47-jpgweb

Mt Rushmore and Badlands

Type:
Racefiets
Soort:
Met gids
Niveau:
Gemiddeld
Verblijf:
Luxe, volpension
Start:
South Dakota, Rapid City

Van de Badlands tot Mt. Rushmore, een fietstocht door de tijd. Zeven dagen fietsen, wandelen en onderdompelen in de geschiedenis en Hot Springs.
Deze geweldige tour zit vol met interessante geschiedenis, fantastische verhalen en mooie landschappen. Bezoek meer Nationale Parken en Historische sites dan met de meeste andere tours. Fiets naar Crazy Horse Memorial en Deadwood, ooit de woonplaats van Wild Bill Hickok en Calamity Jane. Ontdek een van 's werelds grootste grotten. Rij naar Devils Tower in Wyoming.
Met als voorjaars bonus: prachtige wilde bloemen, plus de kans op buffalo-, gaffel antilope- en ree-kalfjes.
In het najaar zijn het de prachtige herfst kleuren.

7 dagen
310 km
€ 2,906.-
Fietsvoorzieningen De staat heeft fondsen beschikbaar voor fiets-voorlichtingsprogramma’s. Op sommige wegen zijn (verplichte ) fietsstroken met een beperkte breedte. LandschapSouth Dakota wordt in een oostelijk en een westelijk deel gescheiden door de van noord naar zuid lopende Missouri rivier en een hoogland, de Coteau de Missouri. Het oostelijke deel wordt gekenmerkt door lage heuvels en honderden meren. Door de vruchtbare zwarte aarde zijn hier veel grote landbouwbedrijven. De hoger liggende prairies in het westelijk deel zijn een onderdeel van de Great Plains en zijn meer geschikt voor veeteelt. Helemaal in het westen liggen de beboste Black Hills (een uitloper van de Rocky Mountains) en de mooie Badlands, een verweerd en geërodeerd landschap. Klimaat South Dakota heeft een typisch landklimaat met warme zomers en strenge winters. Er is weinig neerslag. ›› Meer over South Dakota op theusa.nl ›› Meer over South Dakota op Wikipedia
Akkoord
Deze website plaatst cookies om jouw zoekvoorkeuren op deze website op te slaan en daarmee jouw gebruikerservaring te verbeteren. Daarnaast plaatsen we cookies voor het meten en bijhouden van bezoekersstatistieken. Door deze melding weg te klikken of gebruik te blijven maken van deze site stemt je hiermee in.