Menu
Mijn tour

Southern Shenandoah Extended

Samenvatting

icon groot

Onze Southern Shenandoah Extended is een individuele en uitdagende tour door de Shenandoah Valley. Je fietst over rustieke weggetjes en langs adembenemende bergen. Dit zijn slechts enkele voorbeelden van wat je elke dag ervaart tijdens onze tour door de zuidelijke Shenandoah Valley. Deze tour is voor de ervaren en avontuurlijke fietser.

Racefiets
8 dagen
357 km / 222 mi
$ 2,070.- / € 1,869.-
  • Uitstekende B&B's of gelijkwaardige hotels.
  • Inclusief alle ontbijten en drie diners.
  • Gedetailleerde kaarten en uitgebreide route-instructies.
  • Inclusief mobiel pechhulp service.
  • Uitstekende kwaliteit huur racefiets.
  • Bagage vervoer kost extra.
  • Tijdens de herfst is het wegens de drukte moeilijk om kamers te reserveren en kan er een toeslag zijn.
  • Aanbetaling voor deze tour is $500.-pp

Fotogalerij

Details

Type
Racefiets
Duur
8 dagen
Niveau
Gemakkelijk = ongetraind, normale conditie
Gemiddeld = u fietst vaker, goede conditie
Uitdagend = ervaren, uitstekende conditie
Uitdagend
Soort
Groepstour = met meefietsende gids
Individueel = met routes en kaarten
Individueel
Afstand per dag
60-80 km / 37-50 mi
Afstand totaal
357 km / 222 mi
Klimmen
16000 m / 52493 ft
Verblijf
Luxe = 4-5 sterren hotel of luxe B&B
Basis = 1-2 sterren hotel/motel of B&B
Camping = tent, sporthal of campus
Luxe, halfpension
Bagagevervoer
Dagelijks bagagevervoer
Fiets
Te huur
Data
01 mei 2020 - 28 okt 2020
Tour starts iedere dag in deze periode
Start
Staunton (16.00 | 4 pm)
Finish
Staunton (10.00 | 10 am)
Vliegveld bij start
Shenandoah Valley Regional (SHD/KSHD)
Vliegveld bij eindpunt
Shenandoah Valley Regional (SHD/KSHD

Prijzen

Prijs per persoon
De tour prijs per person
$ 2,070.-
1-pers. toeslag
Wanneer je alleen reist wordt een eenpersoonstoeslag gerekend. Bij sommige groeps tours kun je de eenpersoonstoeslag vermijden door een kamer te delen met een andere deelnemer.
$ 850.-

Routebeschrijving

Dag 1
Aaankomst bij je accommodatie in Staunton. Bespreking van de tourdetails en instructie door de vertegenwoordiger van het tourbedrijf.

Dag 2 35 mi / 57 km
Je tour begint met een route vanaf Stauton noordwestelijk naar het hart van de Shenandoah Valley. Je fietst langs de Allegheny Mountains en de landbouwgronden die eens de voedselbron waren van de Armies of the Confederacy. Bij Mount Solon kun je een 1.6 mijl lange rondtour maken naar het Natural Chimneys Regional Park. De middagroute voert je door een heuvelachtig gebied terug naar Staunton.

Dag 3

40 mi / 64 km
Vandaag rijd je van Stauton langs de westrand van de Southern Shenandoah Valley en de Allegheny Mountains naar Goshen. Een heuvelachtige en mooie route met enkele steilere, uitdagende klimmen.

Dag 4

25 mi / 40 km
Vandaag een kortere route. Je fietst door een prachtig landschap door de Goshen Pass, langs de Maury River en Rockbridge Springs naar Lexington. Deze stad wordt beschouwd als één van de mooiere kleine steden van Amerika.

Dag 5

44 mi / 70 km
De route van vandaag gaat over de beste en rustigste fietswegen in de Southern valley. Vanaf Lexington fietst je zuidelijk door een dunbevolkt gebied met heel weinig verkeer. Halverwege gaat de route naar het noorden door heuvelachtig terrein met een continue stijging, gevolgd door een 11 mijl lange ontspannen afdaling door een riviervallei. Vlak voordat je bij Lexington terugkomt zijn er nog een paar klimmetjes met een laatste afdaling van 2 mijl Lexington in. In de namiddag en avond is er gelegenheid om de vele historische bezienswaardigheden en winkels in Lexington te bezoeken.

Dag 6

47 mi / 75 km
Na het verlaten van Lexington fiets je eerst door schijnbaar eindeloos onbewoond platteland. Je route naar het noorden volgt de Blue Ridge Mountains. Je passeert het stadje Stuarts Draft en 10 mijl later arriveer je in je overnachtingsplaats Waynesboro. Deze stad is een heerlijke combinatie van parken, speciaalzaken, restaurants en een schilderachtige omgeving.

Dag 7

32 mi / 52 km
De route terug naar Staunton gaat door de zuidelijke Shenandoah Valley. Een perfecte laatste dag genieten van de landelijke rust. Zodra je Waynesboro verlaat is het terrein relatief vlak en volg je de voet van de omliggende bergen.

Day 8

Na het ontbijt eindigt je tocht met een debriefing door de vertegenwoordiger van het fietstourbedrijf.

Kaart & Routes

Kaart
Satelliet

Fiets

rental-road-bike - Fuji aluminium huur racefiets
- Shimano 105 / Tiagra afgemonteerd

- Optioneel: Trek full carbon racefiets, Ultegra afgemonteerd
plus $200
point
Akkoord
Deze website plaatst cookies om jouw zoekvoorkeuren op deze website op te slaan en daarmee jouw gebruikerservaring te verbeteren. Daarnaast plaatsen we cookies voor het meten en bijhouden van bezoekersstatistieken. Door deze melding weg te klikken of gebruik te blijven maken van deze site stemt je hiermee in.