Menu
Mijn tour

Spanish Peaks & Great Sand Dunes

Samenvatting

cc-epic-01

De Spanish Peaks van Colorado behoren tot de belangrijkste bezienswaardigheden in de zuidwestelijke Verenigde Staten. De Ute en andere Indiaanse stammen hadden religieus ontzag voor deze bergpieken en noemde deze bergen Wahatoya. Great Sand Dunes heeft de hoogste duinen in noord Amerika en zijn het middelpunt in een afwisselend landschap. Deze fietstour verkent deze afgelegen gebieden die rijk zijn aan biologische diversiteit, geschiedenis en schoonheid.

Racefiets
7 dagen
563 km / 350 mi
$ 3,145.- / € 3,210.-
  • Great Sand Dunes National Park
  • Colorado’s oudste stad: San Luis
  • Highway of the Legends, Scenic By-Way
  • Pike’s Peak en de Sangre De Christo

Fotogalerij

Details

Type
Racefiets
Duur
7 dagen
Niveau
Gemakkelijk = ongetraind, normale conditie
Gemiddeld = u fietst vaker, goede conditie
Uitdagend = ervaren, uitstekende conditie
Gemiddeld
Soort
Groepstour = met meefietsende gids
Individueel = met routes en kaarten
Met gids
Afstand per dag
120-140 km / 75-87 mi
Afstand totaal
563 km / 350 mi
Verblijf
Luxe = 4-5 sterren hotel of luxe B&B
Basis = 1-2 sterren hotel/motel of B&B
Camping = tent, sporthal of campus
Luxe, volpension
Bagagevervoer
Dagelijks bagagevervoer
Fiets
Te huur
Data
14 mei 2023 - 20 mei 2023
11 jun 2023 - 17 jun 2023
16 jul 2023 - 22 jul 2023
30 jul 2023 - 05 aug 2023
13 aug 2023 - 19 aug 2023
20 aug 2023 - 26 aug 2023
Start
Colorado Springs
Finish
Durango
Vliegveld bij start
Colorado Springs Airport COC
Vliegveld bij eindpunt
La Plata County Airport DRO

Prijzen *Please note the prices are subject to change depending availability*

Prijs per persoon / please note the prices are subject to change depending availability
De tour prijs per person
$ 3,145.-
racefiets
The Scott Addict 10 Disc was designed from the ground up with those longer days in mind. With geometry that is less focused on racing and more on enduring, the Addict 10 will be your go to when you’re looking to put the miles in.
The Scott Addict 10 Disc features: Carbon Frame and Fork, Shimano Ultegra 2×11 Drivetrain, 34×32 Compact Gearing, 30mm Tires, and Hydraulic Disc Brakes. Approx. Weight: 16.89 lbs / 7.66 kg (without pedals)
$ 250.-
Optioneel
E-Bike racefiets
The Scott SUB Tour and the Scott Addict E-20 eRIDE bikes makes getting around easier. $375.- one week
The Scott SUB Tour has flat bars and is Powered by Bosch with a 500Wh battery. Equipped with a rack, it’s ready to provide many miles of worry-free reliability.
The Scott Addict E-20 eRIDE is a lightweight drop bar bike to make climbing easier and can go the distance comfortably.
$ 395.-
Optioneel
1-pers. toeslag
Wanneer je alleen reist wordt een eenpersoonstoeslag gerekend. Bij sommige groeps tours kun je de eenpersoonstoeslag vermijden door een kamer te delen met een andere deelnemer.
$ 595.-

Routebeschrijving

Inclusief / Niet inclusief – lodging


Dag 1: Van Florissant naar Cañon City

50 mijlen met 2,850 feet klimmen
We beginnen onze tour fietsend over verharde wegen over glooiend terrein met prachtig utzichten, terwijl we bijna 5.500 voet dalen tijdens een tocht van 80 mijl van Florissant naar Cañon City. Pas op! Er zijn enkele pittige beklimmingen op weg naar Cañon City. Een traktatie aan het einde van de dag is een kort stuk smalle weg genaamd Skyline Drive die een bergkam oversteekt. De dag eindigt in het stadspark van Cañon City.

Dag 2: Van Florence naar Colorado City

60 mijlen met 6,215 feet klimmen
Fietsend vanuit Florence begint de route van vandaag met licht klimmen in de Wet Mountains dat al snel verandert in steil klimmen tussen de 11 tot 22 mijl. Na een bocht naar het zuiden op de Greenhorn Highway, genieten we van een geweldig deel van de route. Het uitzicht op de Wet Mountains en Sangre De Christos gedurende de dag is spectaculair en in het oosten lijkt het alsof je helemaal naar Kansas kunt kijken! Na een stop bij het unieke Bishop Castle, zijn er een reeks heuvels en vervolgens een geweldige afdaling van 13 mijl door de Huckleberry Hills naar Colorado City om de rit te beëindigen bij Obie's Fillin' Station voor een barbecue. We pendelen naar Trinidad, Colorado, voor onze accommodatie in de Tarabino Inn.

Dag 3: Van Trinidad naar La Veta

66 mijlen met 5,665 feet klimmen
Vandaag fiets je over de Highway of the Legends Scenic Byway rond de Spanish Peaks. De route klimt omhoog naar en over de Cuchara-pas van 9.995 voet en daalt dan snel af naar de stad La Veta (7.013 voet) voor de accommodatie van vanavond. Het is een flinke klim naar Cuchara Pass met een echt steil gedeelte aan het einde. Als gevolg hiervan zijn er veel bergpunten te behalen op deze pas! Na de Cuchara gaan we snel naar beneden en sluiten we de fietsdag af.

Dag 4: La Veta naar Great Sand Dunes National Park

61 mijlen met 3,270 feet klimmen
Vanuit La Veta, Colorado, rijden we naar North La Veta Pass (9.413 voet). Na de afdaling toeren we door de steden Fort Garland en Blanca terwijl we rond de zuidelijke basis van de 14.000 voet hoge Blanca Peak rijden. Tussen de 4- en 13-mijlsmarkering beklimmen we de North La Veta Pass. Op de top verbetert het wegdek en wordt de vluchtstrook breder voor de rest van de rit naar het Great Sand Dunes National Park!

Dag 5: Moffat naar Gunnison

87 mijlen 3,500 feet klimmen
Vandaag rijden we door de 7.000 voet hoge San Luis-vallei langs eindeloze velden met aardappelen. Vanuit de stad Saguache volgt de route 100 mijl over Highway 114 in de richting van Gunnison. Highway 114 is een prachtige weg die de Continental Divide bij North Pass oversteekt en vervolgens bijna 40 mijl afdaalt naar Gunnison.

Dag 6: Gunnison naar Creede, CO - The Cannibal Classic!

106 Man-Eating-Miles met tot 8.400 voet klimmen (optioneel: rit van 75 mijl)
De "Cannibal Classic" is een van de meest uitdagende etappes van de tour en heeft zijn naam te danken aan de beruchte Alfred Packer, een mijnwerker die aan het eind van de 19e eeuw vast kwam te zitten tijdens een noodlottige reis naar de San Juan Mountains. Toen het lente werd, was Packer de enig overgebleven mijnwerker van zijn groep van zes, en hij zag er behoorlijk gezond uit. Hij had letterlijk zijn collega’s opgegeten!
Op ongeveer 58 mijl ga je een van de steilste verharde bergpassen in Colorado op - Slumgullion Pass op een hoogte van 11.530 voet! Dit monster is een klim van 6 mijl die bijna 3.000 voet stijgt; de gemiddelde stijgingspercentages van 7% tot 9% voelen bijzonder zwaar aan op mijl 90 van de Cannibal Classic.
Op de top daal je 4 mijl af en klim dan nog eens 4 mijl met een helling van slechts 4% naar Spring Creek Pass en de Continental Divide. Vanaf Spring Creek is het ongeveer 30 mijl afdalen naar het wildweststadje Creede.

Dag 7: Creede naar Pagosa Springs

64 mijl met tot 3.400 voet klimmen
Als je vanuit Creede naar het zuiden rijdt, fiets je over de afgelegen bovenloop van het stroomgebied van Rio Grande. Het grootste wildernisgebied in Colorado, de Weimuniche Wilderness, grenst aan deze weelderige regio. Na tegen het einde van de dag de indrukwekkende Wolf Creek Pass (10.863 voet) te hebben beklommen, ben je voor de tweede keer in twee dagen over de Continental Divide geklommen.
Geniet van een afdaling van 4.000 voet van Wolf Creek naar Pagosa Springs langs de bovenloop van de San Juan-rivier. We zijn in de buurt van New Mexico en je kunt er een vleugje van de beroemde en geurige groene chili van de staat opsnuiven. Na aankomst in Pagosa Springs, geniet je van een broodnodige en welverdiende duik in de warmwaterbronnen voordat je een korte shuttlerit naar Durango, Colorado, neemt, waar we inchecken voor onze laatste overnachting in het historische Strater Hotel.

* Tourbeschrijvingen kunnen onderhevig zijn aan verandering en aanpassingen afhankelijk van de groep, beschikbare accommodaties en andere onvoorziene omstandigheden, waaronder het weer, bosbranden, overstromingen, orkanen, aardverschuivingen en/of andere natuurverschijnselen.
Gebruik deze beschrijving als overzicht van wat je kunt verwachten.

Inclusief:

7 overnachtingen
6 dagen maaltijden, de dagelijkse lunch is langs de route.
Toegangskaarten parken
Shuttlebus en mechanische ondersteuning
Bagage vervoer

Niet inclusief:

Nacht voor en nacht na de tour.
Huurfiets. Be sure to bring your own helmet. We have a very limited supply and will only pack them if special arrangements are made ahead of time.
Vluchten van en naar het beginpunt van de tour.
Fooi gidsen.
Alcoholische drankjes.

Lodging

Florence Rose Bed & Breakfast
Tarabino Inn
1899 Bed & Breakfast Inn
Great Sand Dunes Lodge
Holiday Inn Express & Suites
The Firemen’s Inn,
Strater Hotel

Groeps grote: 6 tot 15 deelnemers

Kaart & Routes

Kaart
Satelliet

Fiets

scott-addict-10_LG-2020 Scott Addict 10 Disc road bike for only $250/week
Carbon Frame and Fork, Shimano Ultegra 2×11 Drivetrain, 34×32 Compact Gearing, 30mm Tires, and Hydraulic Disc Brakes. Approx. Weight: 16.89 lbs / 7.66 kg (without pedals)
Customize Your Ride: Bring your own Pedals (recommended) and Saddle (optional). Our guides will help you install them.
Cyclo Computers are not included, but you can bring your own if you would like.
In addition we also have
E-bikes
available for rental at $395/week.
And finally we have a selection of straight bar road bikes in our rental fleet.
Be sure to bring your own helmet. We have a very limited supply and will only pack them if special arrangements are made ahead of time.

Downloads

Covid - 19
Spanish Peaks elevation profiles
Akkoord
Deze website plaatst cookies om jouw zoekvoorkeuren op deze website op te slaan en daarmee jouw gebruikerservaring te verbeteren. Daarnaast plaatsen we cookies voor het meten en bijhouden van bezoekersstatistieken. Door deze melding weg te klikken of gebruik te blijven maken van deze site stemt je hiermee in.