Menu
Mijn tour

Texas by bike

Samenvatting

texas by bike1

De Texas Hill Country is misschien wel het mooiste fietsgebied van de USA. Mijl na mijl over stille lege wegen leiden je langs trotse ranches en velden met wilde bloemen. Deze reis bied je een unieke kans om de rijke, inheemse Amerikaanse cultuur te beleven op het hoogtepunt van het wilde bloemen seizoen.

Recreatief, Racefiets
7 dagen
450 km / 280 mi
$ 2,495.- / € 2,267.-
  • Uitstekende maaltijden (alle ontbijten, 3 lunches, 4 diners).
  • Snacks en drinks onderweg.
  • Historische en unieke top-accommodaties.
  • De gidsen zijn zeer ervaren en regionale experts.
  • Mogelijkheid om de dagelijkse route te verkorten of verlengen.
  • Aanbetaling voor deze tour is $500.-pp.

Fotogalerij

Details

Type
Recreatief, Racefiets
Duur
7 dagen
Niveau
Gemakkelijk = ongetraind, normale conditie
Gemiddeld = u fietst vaker, goede conditie
Uitdagend = ervaren, uitstekende conditie
Gemiddeld
Soort
Groepstour = met meefietsende gids
Individueel = met routes en kaarten
Met gids
Afstand per dag
60-80 km / 37-50 mi
Afstand totaal
450 km / 280 mi
Verblijf
Luxe = 4-5 sterren hotel of luxe B&B
Basis = 1-2 sterren hotel/motel of B&B
Camping = tent, sporthal of campus
Luxe, volpension
Bagagevervoer
Dagelijks bagagevervoer
Fiets
Te huur
Data
07 apr 2019 - 13 apr 2019
20 okt 2019 - 26 okt 2019
Start
Austin (10.00)
Finish
Fredericksburg (10.00)
Transfer
Austin airport. Transfer not included
Vliegveld bij start
Austin-Bergstrom Int. Airport (AUS)
Vliegveld bij eindpunt
Austin-Bergstrom Int. Airport (AUS)

Prijzen

Prijs per persoon
De tour prijs per person
$ 2,495.-
huurfiets racefiets of "gewone" fiets
$ 200.-
Optioneel
1-pers. toeslag
Wanneer je alleen reist wordt een eenpersoonstoeslag gerekend. Bij sommige groeps tours kun je de eenpersoonstoeslag vermijden door een kamer te delen met een andere deelnemer.
$ 450.-

Routebeschrijving

Dag 1:

Vanuit Austin gaan we rechtstreeks naar het hart van de Texas Hill Country. We brengen een bezoek aan de Becker wijngaarden, een van de meest beroemde wijnmakerijen in Texas. Daar vandaan fietsen we langs de oevers van de Guadalupe River en de Cypress Creek. We volgen van het pad over de vroegere F&N spoorlijn en de prachtige Old San Antonio Road. Onderweg passeren we het legendarische gehucht Luckenbach, waar "iedereen iemand is". We verblijven in een historische B & B in de buurt van het pittoreske Comfort.

Dag 2:

Je hebt de gelegenheid voor een ochtendwandeling door de historische binnenstad van Comfort. Daarna hervatten we de fietstour over mooie landweggetjes en langs de rustige oevers van Verde Creek naar het historische Camp Verde Store. Dan klimmen we over de Bandera Pass en dalen af naar de Medina River Valley en de kleurrijke stad Bandera, de cowboy ‘hoofdstad’ van de wereld. Bandera, gelegen aan de rivier de Medina, heeft nog steeds een “Frontier” uitstraling en staat het bekend als het ‘Zwitserland van Texas’.

Dag 3:

Vandaag rijden we over de Tarpley Pass van de Medina River vallei naar de Sabinal Canyon. Als we zo van de ene naar de andere rivierloop fietsen heb je vanaf het hoge Edwards Plateau een spectaculair uitzicht op het omringende landschap. Kristalheldere rivieren en beekjes, diepe ravijnen en een exotische natuur zijn karakteristiek voor dit gebied. Onze gezellige accommodatie in de buurt het vriendelijke dorpje Utopia ligt direct aan de met bomen omzoomde Sabinal River, waarin je een heerlijke duik kunt nemen.

Dag 4:

We starten met een prachtige route van ongeveer 15 kilometer langs de Sabinal River langs het plaatsje Vanderpool en door het Lost Maples State natuurgebied. Daarna is er de beklimming van de "High Lonesome" en fietsen we een stuk over de bergkam met zijn droge graslanden. Een bochtige afdaling brengt ons bij de bovenloop van de zuidelijke tak van de Guadalupe River. Voordat we in Kernville aankomen is er nog een spectaculaire route langs de rivier waarbij we de Guadalupe niet minder dan veertien keer oversteken.

Dag 5:

We verlaten Kernville en fietsen over de meest rustige wegen van Texas, door het gebied van de Duitse “homesteaders” die zich hier omstreeks 1840 vestigden. Soms doet deze streek met zijn statige kalkstenen boerderijen en smalle landweggetjes je waarschijnlijk denken aan Europa. We komen aan in het historische en charmante Fredericksburg.

Dag 6:

We beginnen vandaag met een van de mooiste ritten in de staat Texas - de Willow City Loop. Het eerste deel is een rustige, bochtige over Crabapple Creek Road. Na de lunch in een favoriet wijnhuis van deze streek gaan we verder met deze schilderachtige “loop”, die voor de wilde bloemen liefhebbers een prachtige entourage vormt. In een uitstekend authentiek restaurant geniet je van een laatste diner met lokale culinaire hoogstandjes.

Dag 7:

Na een smakelijk ontbijt en een wandelingetje door de omgeving brengt de tourbus je terug naar Austin airport of je accommodatie in Austin.

Kaart & Routes

Kaart
Satelliet

Fiets

road-hybrid-bicycle Hybride of racefiets.
point
Akkoord
Deze website plaatst cookies om jouw zoekvoorkeuren op deze website op te slaan en daarmee jouw gebruikerservaring te verbeteren. Daarnaast plaatsen we cookies voor het meten en bijhouden van bezoekersstatistieken. Door deze melding weg te klikken of gebruik te blijven maken van deze site stemt je hiermee in.