Menu
Mijn tour

Texas Hill Country Bike Tour

Samenvatting

texas tour LH

Onze Texas Hill Country bike tour biedt je een good ol’ time diep in het hart van Texas. Geniet van uitzonderlijk fietsen over plattelands weggetjes door heuvelachtig terrein waar je meer Texas Longhorns tegen komt dan auto’s. Je arriveert in San Antonio, waar een levendige muziekscene en fietscultuur heerst. Trakteer jezelf onderweg op een authentieke Texas BBQ bij Salt Lick en geniet van de livemuziek en de two-step dans in de staats oudste danshal, allemaal buiten in de warmte. Onze LonghornsTexas Hill Country bike tour laat je een andere kant van deze staat zien, één waarvan je niet wist dat hij bestond. Weelderige velden vol met Bluebonnets, prachtige bossen met cipressen en oude wijnhuizen in kleine stadjes. Deze route in één van de Lone Star State’s mooiste regio’s is verrassend en prachtig.

Racefiets
6 dagen
563 km / 350 mi
$ 3,190.- / € 3,256.-
  • Begin in San Antonio, waar een levendige muziekscène en wielercultuur heerst.
  • Trakteer jezelf op een authentieke Texas BBQ bij Salt Lick.
  • Luckenbach, een moderne ‘ghost town’ met een rijke muziekgeschiedenis en een inwonersaantal van 3.
  • Enchanted Rock State Natural Area
  • De aanbetaling voor deze tour bedraagt $950.-pp.

Fotogalerij

Details

Type
Racefiets
Duur
6 dagen
Niveau
Gemakkelijk = ongetraind, normale conditie
Gemiddeld = u fietst vaker, goede conditie
Uitdagend = ervaren, uitstekende conditie
Gemiddeld
Soort
Groepstour = met meefietsende gids
Individueel = met routes en kaarten
Met gids
Afstand per dag
60-80 km / 37-50 mi
Afstand totaal
563 km / 350 mi
Verblijf
Luxe = 4-5 sterren hotel of luxe B&B
Basis = 1-2 sterren hotel/motel of B&B
Camping = tent, sporthal of campus
Luxe, volpension
Bagagevervoer
Dagelijks bagagevervoer
Fiets
Te huur
Data
09 okt 2023 - 14 okt 2023
15 okt 2023 - 20 okt 2023
22 okt 2023 - 27 okt 2023
29 okt 2023 - 03 nov 2023
05 nov 2023 - 10 nov 2023
10 mrt 2024 - 15 mrt 2024
17 mrt 2024 - 22 mrt 2024
24 mrt 2024 - 29 mrt 2024
31 mrt 2024 - 05 apr 2024
06 apr 2024 - 11 apr 2024
Start
San Antonio
Finish
San Antonio
Vliegveld bij start
San Antonio Int. Airport
Vliegveld bij eindpunt
San Antonio Int. Airport

Prijzen *Please note the prices are subject to change depending availability*

Prijs per persoon / please note the prices are subject to change depending availability
De tour prijs per person
$ 3,190.-
racefiets
The Scott Addict 10 Disc was designed from the ground up with those longer days in mind. With geometry that is less focused on racing and more on enduring, the Addict 10 will be your go to when you’re looking to put the miles in.
The Scott Addict 10 Disc features: Carbon Frame and Fork, Shimano Ultegra 2×11 Drivetrain, 34×32 Compact Gearing, 30mm Tires, and Hydraulic Disc Brakes. Approx. Weight: 16.89 lbs / 7.66 kg (without pedals)
$ 250.-
Optioneel
E-Bike racefiets
The Scott SUB Tour and the Scott Addict E-20 eRIDE bikes makes getting around easier. $375.- one week
The Scott SUB Tour has flat bars and is Powered by Bosch with a 500Wh battery. Equipped with a rack, it’s ready to provide many miles of worry-free reliability.
The Scott Addict E-20 eRIDE is a lightweight drop bar bike to make climbing easier and can go the distance comfortably.
$ 395.-
Optioneel
1-pers. toeslag
Wanneer je alleen reist wordt een eenpersoonstoeslag gerekend. Bij sommige groeps tours kun je de eenpersoonstoeslag vermijden door een kamer te delen met een andere deelnemer.
$ 490.-

Routebeschrijving

Inclusief / Niet inclusief – lodging


Dag 0: Aankomst in San Antonio

Je bent in Texas, dus je moet groots starten! En hoe kun je een week lange fietstocht beter beginnen dan door een avond in het centrum van San Antonio door te brengen? De San Antonio River Walk biedt entertainment voor alle smaken - van muziek, boottochten, restaurants, winkels - de River Walk heeft alles en meer! Veel plezier, maar denk eraan dat ons fietsavontuur morgenochtend vroeg begint.

Dag 1:Old Blanco County Courthouse to Boerne


40 mijlen met 1910 voet klimmen. Of 49 mijlen met tot 2365 voet klimmen
Na de reis en de misschien drukke nacht in San Antonio gaan we onze fietstour rustig beginnen, Op deze eerste dag volgen we de rustige weg vanuit Blanco naar Boerne. De 600 meter lange klim van Crabapple Hill geldt als de belangrijkste klim op dag 1.
Vanavond verblijven we in Boerne in de Ye Kendall Inn, een van de weinige overgebleven limestone resort hotels in Texas uit de 19e eeuw. Het staat ook vermeld in het National Register of Historic Places. Nadat je je kamer hebt gekregen is het tijd om te ontspannen en te genieten van een heerlijk diner. Na het eten kun je eventueel een wandeling maken door het schilderachtige stadje.

Dag 2:Boerne naar Fredericksburg via Luckenbach

69 mijlen met 3145 voet klimmen.
Deze dag fietsen we door het hart van Texas Hill Country met een stop in Luckenbach, een moderne spookstad met sterke western wortels, een rijke muziekgeschiedenis en een inwonersaantal van 3 personen. We bezoeken de Four Point Wine om te relaxen en de lokale wijn te proeven.
De route biedt een paar korte beklimmingen aan het begin, dan een langer naar Bat Cave State Park waar we lunchen. Na een bezoek van een wijnhuis gaan we een klein stukje met de shuttle naar Fredericksburg, waar we inchecken in het Hoffman Haus, onze accommodatie voor de komende twee nachten. Wandel een blok naar het centrum voor een stevig Texas-diner en live muziek. Deze stad met zijn diepe Duitse erfenis heeft zeker voor iedereen iets te bieden.

Dag 3: Rustdag: Willow City Loop en Enchanted Rock


49 mijlen met 2,270 voet klimmen.
We blijven deze dag in en rond Fredericksburg. ‘s Morgens gaan we op pad om de Willow City Loop te fietsen, een bekende rit in deze regio.
Deze schilderachtige route stopt bij het Enchanted Rock State Natural Area, een enorme koepel van roze graniet die een volle vierkante kilometer bedraagt en 425 voet boven het omliggende platteland uitstijgt. Geniet van een lunch in het park. Er is genoeg tijd om de 1 mijl trail naar de top te wandelen.
‘s Middags ben je vrij om zelf in te delen, Ontdek dit Old West gebied. Bezoek de nabijgelegen stadjes, die beroemd zijn om hun Duitse Biergartens en geniet van een Shiner Bock Lager. Of bezoek The National Museum of the Pacific War, of ontdek de vele winkeltjes in het centrum. Vanavond kun je zelf kiezen uit de vele restaurants in Fredericksburg. (exclusief)

Dag 4: Van Fredericksburg naar Blanco via LBJ Ranch

62 mijlen met 2320 voet klimmen.
Op woensdag nemen we een slingerende route naar het Lyndon B. Johnson National Historical Park, woonplaats van de 36e Amerikaanse president. Hoogtepunt van dit park is de 4 mijl lange fietsroute op deze nog steeds werkende boerderij. Vervolgens bezoek je de prive-residentie van Johnsons op een fascinerende 45-minuten tour.
Tijdens zijn voorzitterschap zorgde Johnson en zijn vrouw Ladybird ervoor dat bijna elke weg in de provincie verhard werd . Als gevolg hiervan is het fietsen in Hill Country populair.
Geniet van een lunch langs de rivier onder één van de Hill Country’s monumentale eiken bomen.
Aan het einde van dag fietsen we de stad Blanco en de Blanco Settlement in. Hier genieten we van een echte Texaanse barbecue, met live Bluegrass muziek zittend rond de open haard buiten bij onze cabins! Een lokaal trio zorgt voor de muziek tijdens de barbecue.

Dag 5: VAn Blanco naar De Salt Lick BBQ

47 mijlen met 2.050 voet klimmen
Dag 5 is een tweedaagse rit met als eerste het ochtend segment van 33 mijl over de afgelegen Texas Hill Country wegen, langs ranches en weiden en door een bijna spookstad Driftwood.
Maak er een pittig tochtje van zodat je genoeg eetlust krijgt voor de wereld beroemde Texas barbecue lunch bij Salt Lick, een legendarisch restaurant.
Na de lunch gaan we voor een kort ritje met de shuttle naar het begin van de geweldige River Road, een fiets nirvana van 14 mijl langs de schilderachtige Guadalupe River Road, waar je vier grote bruggen over gaat en eindigt in het kleine stadje Gruene. The Gruene Mansion Inn is onze laatste bestemming voor diner en overnachting voor onze laatste dag fietsen.
Gruene is de thuisbasis van een van de mooiste, zo niet de beste, live muzieklocaties ter wereld, Gruene Hall, de oudste en langst lopende danszaal in Texas. Na een dag “dansen op de pedalen” kun je op deze legendarische plaats nog wat dansen op de muziek.

Dag 6: River Road Out & Back

33 mijlen met 1.665 voet klimmen.
Op de laatste ochtend van de Texas Hill Country bike tour, rollen we nog een keer het hart van Hill Country in voor de laatste rit van de tour.
We fietsen de hele ochtend langs plattelands weggetjes naar een afgelegen plek in een cipresbos langs de rivier Guadalupe voor lunch.
Met de shuttle rijden we terug naar San Antonio.
Nog wat tips voor fietsers die nog wat meer tijd hebben na de fietstour en wat langer blijven.
Ga op vrijdagavond in San Antonio langs de prachtige River Walk.
Gasten die ervoor kiezen om in het centrum van San Antonio te verblijven, regelen hun eigen shuttle (ong. $ 20) naar het vliegveld bij hun vertrek vanuit San Antonio.

For elevation profile see PDF file below.

* Tourbeschrijvingen kunnen onderhevig zijn aan verandering en aanpassingen afhankelijk van de groep, beschikbare accommodaties en andere onvoorziene omstandigheden, waaronder het weer, bosbranden, overstromingen, orkanen, aardverschuivingen en/of andere natuurverschijnselen.
Gebruik deze beschrijving als overzicht van wat je kunt verwachten.

Inclusief:

5 overnachtingen
6 dagen ontbijt en lunch en 5 diners
Dagelijks een gourmet lunch onderweg, een Texas BBQ lunch bij de wereldberoemde Salt Lick.
Toegangstickets
Shuttle bus en fietsmonteur
Bagage vervoer

Niet inclusief:

Vluchten van en naar de tour.
Nacht voor en na de tour.
Fietshuur, Be sure to bring your own helmet. We have a very limited supply and will only pack them if special arrangements are made ahead of time.
Alcoholische drankjes
Fooi gidsen

Lodging

Nacht 1:Ye Kendall Inn, Boerne
Nacht 2 & 3: Hoffman Haus, Fredericksburg
Nacht 4: Blanco Settlement Blanco
Nacht 5: The Gruene Mansion Inn, Gruene

Kaart & Routes

Kaart
Satelliet

Fiets

scott-addict-10_LG-2020 The Scott Addict 10 Disc was designed from the ground up with those longer days in mind. With geometry that is less focused on racing and more on enduring, the Addict 10 will be your go to when you’re looking to put the miles in.
The Scott Addict 10 Disc features: Carbon Frame and Fork, Shimano Ultegra 2×11 Drivetrain, 34×32 Compact Gearing, 30mm Tires, and Hydraulic Disc Brakes. Approx. Weight: 16.89 lbs / 7.66 kg (without pedals)
And finally we have a selection of straight bar road bikes in our rental fleet. $250.- per week
Be sure to bring your own helmet. We have a very limited supply and will only pack them if special arrangements are made ahead of time.
E-bikes

The Scott SUB Tour and the Scott Addict E-20 eRIDE bikes makes getting around easier. $395.- one week
The Scott SUB Tour has flat bars and is Powered by Bosch with a 500Wh battery. Equipped with a rack, it’s ready to provide many miles of worry-free reliability.
The Scott Addict E-20 eRIDE is a lightweight drop bar bike to make climbing easier and can go the distance comfortably.

Downloads

Covid - 19
Texas Hill Country elevation profile
Akkoord
Deze website plaatst cookies om jouw zoekvoorkeuren op deze website op te slaan en daarmee jouw gebruikerservaring te verbeteren. Daarnaast plaatsen we cookies voor het meten en bijhouden van bezoekersstatistieken. Door deze melding weg te klikken of gebruik te blijven maken van deze site stemt je hiermee in.