Menu
Mijn tour

The Colorado Trail

Samenvatting

CTMTB-01

De San Juan Mountains behoren tot de wildste, mooiste en meest ontoegankelijke bergachtige gebieden in de ‘lower 48 states’. Het pad doorkruist hoge bergpassen, voert langs talloze naamloze watervallen, en loopt door velden met wilde bloemen op hoogten die zelden onder de 3.000 meter komen. Deze tour biedt een buitengewone mountainbike-ervaring en brengt fietsers naar een backcountry ver weg van toegankelijke trail-startpunten. Zelden zal men een andere persoon zien, laat staan een andere fietser. The Colorado Trail geeft je de kans om op enkele van Colorado's meest afgelegen, fascinerende en ontoegankelijke terreinen te fietsen. Ze bevat secties met singletrack, onverharde wegen, gedeeltes met nauwelijks een pad en alles daartussenin.

Mountainbike
6 dagen
275 km / 171 mi
$ 1,760.- / € 1,796.-
  • Monarch Crest Trail: fiets een prachtige route naar de uitlopers van de San Juan
  • Bergen: Cannibal Classic route.
  • Beklim 3 keer de Continental Divide tijdens deze reis.
  • Het historische mijnstadje Silverton
  • De aanbetaling voor deze tour bedraagt $950.-pp.

Fotogalerij

Details

Type
Mountainbike
Duur
6 dagen
Niveau
Gemakkelijk = ongetraind, normale conditie
Gemiddeld = u fietst vaker, goede conditie
Uitdagend = ervaren, uitstekende conditie
Uitdagend
Technisch niveau
Makkelijk = onverharde wegen, vrij vlak
Gemiddeld = smalle paden, steile klimmen
Moeilijk = ongebruikte paden, rotsen
Gemiddeld
Soort
Groepstour = met meefietsende gids
Individueel = met routes en kaarten
Met gids
Afstand per dag
40-60 km / 25-37 mi
Afstand totaal
275 km / 171 mi
Verblijf
Luxe = 4-5 sterren hotel of luxe B&B
Basis = 1-2 sterren hotel/motel of B&B
Camping = tent, sporthal of campus
Camping, volpension
Bagagevervoer
Dagelijks bagagevervoer
Fiets
Te huur
Data
18 jun 2023 - 23 jun 2023
25 jun 2023 - 30 jul 2023
02 jul 2023 - 07 jul 2023
16 jul 2023 - 21 jul 2023
23 jul 2023 - 28 jul 2023
30 jul 2023 - 04 aug 2023
06 aug 2023 - 11 aug 2023
13 aug 2023 - 18 aug 2023
04 sep 2023 - 09 sep 2023
Start
Montrose
Finish
Telluride ( shuttle back to Montrose)
Vliegveld bij start
Montrose regional airport ( Denver int. airport)
Vliegveld bij eindpunt
Montrose regional airport ( Denver int. airport)

Prijzen *Please note the prices are subject to change depending availability*

Prijs per persoon / please note the prices are subject to change depending availability
De tour prijs per person
$ 1,760.-
Kampeeruitrusting te huur
Rental Tent, Ground Pad and Sleeping Bag
Our rental tents are Kelty and Sierra Design tents (sleep 2 comfortably). The ground pads are 1.5 inches thick and our synthetic sleeping bags are rated for 20 degrees (so you’ll feel warm & comfy in the Colorado Wilderness).
$ 85.-
Optioneel
Tent
Our rental tents are Kelty and Sierra Design tents (sleep 2 comfortably).
$ 55.-
Optioneel
mountainbike huur
The Scott Spark 930, a truly fantastic way to go up or down a mountain
The Spark 930 features: Spark Carbon HMF-Alloy Frame, FOX 34 Float Performance 130mm Fork, FOX Nude EVOL/120mm/TwinLoc rear shock, Shimano XT-SLX 12 Speed Drivetrain, Shimano Deore Disc Brakes, Syncros X-25 TR Rims, Maxxis Rekon Folding Tires, plus Syncros Dropper Post. Approx. Weight: 28.88 lbs / 13.10 kg (without pedals)
$ 250.-
Optioneel

Routebeschrijving

Inclusief / Niet inclusief – lodging


Dag 1: Monarch Crest Trail

Bijna 25 mijl van een van de meest adembenemende paden ter wereld.
Op dag 1 van de Colorado Trail MTB-tour rijd je over wat wordt beschouwd als een van de allerbeste singletrackpaden in het Amerikaanse Westen, de Monarch Crest Trail. De route begint op 12.000 voet pal op de Continental Divide en daalt meer dan 4.000 voet. Bij de start biedt het pad uitzichten boven de boomgrens. De tocht eindigt met een slingerende rit op de Rainbow Trail.

Day 2: The cannibal’s Route:Van North Pass naar Cebolla Creek Camp

39-mijl afgelegen jeepweg door de San Juan Mountains.
Tijdens deze etappe fiets je een prachtige route in de uitlopers van de San Juan Mountains naar een kamp langs de rustige Cebolla-kreek. Hoewel dit geen singletrackrit is, is het een goede warming-up en is het een van de favoriete ritten van onze gasten. Je fietst langs kreken langs de voet van de San Juan Mountains.
Geniet vanavond van gegrilde kip, groenten en salade. Dompel je voeten onder in de verkwikkende kreek terwijl je een biertje drinkt. Morgen rijden we de hoge San Juan Mountains in.
Een historische opmerking: de Cannibal Classic is de route van deze dag, genoemd naar de beruchte Alfred Packer. Hij was een mijnwerker die aan het eind van de 19e eeuw ingesneeuwd raakte tijdens een noodlottige reis naar de San Juan Mountains. In de lente bleek Packer de enige overgebleven mijnwerker te zijn van zijn groep van zes, en hij zag er behoorlijk gezond uit. Hij had letterlijk zijn landgenoten opgegeten.
Dit is dan ook zeker een etappe waar je op je tentgenoten moet letten!

Dag 3: Cebolla Creek Camp naar Spring Creek Pass Camp

23-miles over Slumgullion Pass
Vanaf Cebolla Creek Camp stijgen we naar de Slumgullian Pass (11.500 voet) en rijden dan door een spectaculair wijd open landschap boven de boomgrens naar ons Spring Creek Pass-kamp.
In het zuidwesten rijst de 13.000 voet hoge Rio Grande-piramide op. In het noorden ontvouwt zich het weidse uitzicht op de veertienduizend voet hoge toppen van Uncompahgre en Wetterhorn.
De Spring Creek Pass-camping van vanavond zorgt ervoor dat we klaar zijn om de hoogste delen van de Colorado Trail te rijden.

Dag 4: Spring Creek Pass naar Rio Grande Headwaters Camp.

25 mijl met 3.289 voet stijgen en 4.115 voet dalen
Vanuit de spectaculaire omgeving van Spring Creek Pass Camp staan we vóór zonsopgang op om een ‘alpiene start’ te maken. Een alpiene start is een term die bergbeklimmers gebruiken wanneer ze voor zonsopgang beginnen aan een poging om de top van een berg te bereiken. En vandaag klimmen we boven de boomgrens naar het hoogste punt van de hele 500 mijl lange Colorado Trail: Coney Summit (13.271 voet). Op deze fietsdag biedt het Colorado-pad 32 mijl singletrack op een hoogte van circa 12.000 voet. Dit is ijle lucht als je mountainbiket; de hoogte zorgt zowel voor schoonheid in de vorm van prachtige uitzichten als een fysieke uitdaging. Vannacht slapen we in het uiterst afgelegen Rio Grande Headwaters-kamp.

Dag 5:Rio Grande Camp naar Silverton en het Molas Pass Camp.

25 mijl: 4.500 voet stijgen en 5.800 dalen.
Vanuit het fabelachtig afgelegen Rio Grande Headwaters-kamp kan je uit je tent lopen en letterlijk over deze legendarische westelijke rivier springen.
Vandaag bedwingen we de enorme Stoney Pass (hoogte 12.650 voet) en beklimmen zo voor de derde keer de Continental Divide. Stoney Pass was de belangrijkste beklimming van de historische postkoetsroute van de Santa Fe Trail naar het mijnstadje Silverton. Vanaf de pass zie je het bergachtige landschap dat je in de laatste vier dagen hebt doorkruist. Op deze hoogte is de lucht ijl voor mountainbiken. Je krijgt daar wel een grote landschappelijke schoonheid en een grote uitdaging voor terug.
Daarna volgt een afdaling van 3.600 voet naar het historische mijnstadje Silverton. In Silverton moet je zeker het spektakel van de Durango en Silverton Narrow Gauge Railroad in je opnemen. De Molas Pass-camping van vanavond beschout AAA Travel Guides als de "mooiste in Colorado". Warme douches zijn beschikbaar vanavond.

Dag 6: Molas Lake Camp naar Telluride!

35 mijl over de Ophir-pas naar de singletrack Galloping Goose
Deze dag heeft heel wat te bieden aan fietsers. 's Morgens dalen we af van de Molas-pas en rijden we over singletracks naar de laatste beklimming van de Colorado Trail-tour, de Ophir-pas van 11.850 voet! We maken een laatste singletrack-rondje op de Galloping Goose Trail en doorkruisen vervolgens Telluride's Valley Floor. De 325-voet hoge waterval Bridal Veil Falls betekent het einde van deze Colorado Tour.
Eindig je machtige mountainbiketocht in de straten van Telluride, waar je ‘s middags een biertje kunt drinken in de 120 jaar oude New Sheridan Saloon.

For elevation profiles and extra information see PDF files below.

NA DE TOUR: Accommodatie in Telluride is niet inbegrepen. Fietsers kunnen ervoor kiezen om in Telluride te overnachten of een Telluride Express-shuttle terug naar Montrose te nemen. De goedkoopste accommodatiemogelijkheden zijn op de stadscamping Telluride, Victorian Inn of Mountain Lodge.

* Tourbeschrijvingen kunnen onderhevig zijn aan verandering en aanpassingen afhankelijk van de groep, beschikbare accommodaties en andere onvoorziene omstandigheden, waaronder het weer, bosbranden, overstromingen, orkanen, aardverschuivingen en/of andere natuurverschijnselen.
Gebruik deze beschrijving als overzicht van wat je kunt verwachten.

Inclusief:

Camping en 1 overnachting in hotel.
Alle maaltijden.
shuttle busje

Niet inclusief:

Vlucht naar en van de tour.
Nacht voor en na de tour.
Fietshuur. Be sure to bring your own helmet. We have a very limited supply and will only pack them if special arrangements are made ahead of time.
Tenthuur, slaapmat en slaapzak
Alcoholische dranken
Fooi gidsen.

Lodging

Nights 1: Lodging & dining in the fun little town of Salida (Add $50- for single room on this night).
Night 2: Tent camping in the Colorado Wilderness!
Night 3: Camping on Spring Creek Pass. NOTE: Lodging option available in Lake City, Colorado (Add $95-)
Night 4: The spectacular Rio Grande Headwaters camp.
Night 5: The equally spectacular Molas Pass campsite.
Lodging option available in Lake City, Colorado (Add $95-)

Kaart & Routes

Kaart
Satelliet

Fiets

scott-spark-930_LG-2021 The Spark 930 features: Spark Carbon HMF-Alloy Frame, FOX 34 Float Performance 130mm Fork, FOX Nude EVOL/120mm/TwinLoc rear shock, Shimano XT-SLX 12 Speed Drivetrain, Shimano Deore Disc Brakes, Syncros X-25 TR Rims, Maxxis Rekon Folding Tires, plus Syncros Dropper Post. Approx. Weight: 28.88 lbs / 13.10 kg (without pedals)

Downloads

Covid - 19
Extra tour information
Colorado trail MTB elevation profile
Akkoord
Deze website plaatst cookies om jouw zoekvoorkeuren op deze website op te slaan en daarmee jouw gebruikerservaring te verbeteren. Daarnaast plaatsen we cookies voor het meten en bijhouden van bezoekersstatistieken. Door deze melding weg te klikken of gebruik te blijven maken van deze site stemt je hiermee in.