Menu
Mijn tour

The Quiet Cape

Samenvatting

Quiet cape1

Deze fietstocht gaat langs paden die lang geleden slechts bekend waren bij de Wampanoag Indianen. Je fietst langs de kust, en de pittoreske havendorpen. Geniet van New England, de oceaan, de stranden en de eilanden in een rustig tempo.

Recreatief, Racefiets
6 dagen
350 km / 217 mi
$ 2,495.- / € 2,051.-
  • Uitstekende maaltijden en accommodaties met een uniek lokaal karakter.
  • Maaltijden inbegrepen: alle ontbijten, 3 lunches, 4 diners.
  • Snacks en sport-drinks onderweg.
  • Deskundige, meefietsende tourbegeleiders en volgwagen.
  • Inclusief rondleidingen in de bezienswaardigheden;.
  • Mogelijkheid om de dagelijkse route te verkorten of verlengen.
  • De nacht voor en na de tour niet inclusief.
  • Aanbetaling voor deze tour is $500.-pp.

Fotogalerij

Details

Type
Recreatief, Racefiets
Duur
6 dagen
Niveau
Gemakkelijk = ongetraind, normale conditie
Gemiddeld = u fietst vaker, goede conditie
Uitdagend = ervaren, uitstekende conditie
Gemakkelijk
Soort
Groepstour = met meefietsende gids
Individueel = met routes en kaarten
Met gids
Afstand per dag
60-80 km / 37-50 mi
Afstand totaal
350 km / 217 mi
Verblijf
Luxe = 4-5 sterren hotel of luxe B&B
Basis = 1-2 sterren hotel/motel of B&B
Camping = tent, sporthal of campus
Luxe, volpension
Bagagevervoer
Dagelijks bagagevervoer
Fiets
Te huur
Data
07 jun 2020 - 12 jun 2020
20 sep 2020 - 25 sep 2020
2021: datums en prijzen nog niet bekend.
Start
Falmouth (12.00)
Finish
Falmouth (10.00)
Transfer
Boston airport. Transfer not included
Vliegveld bij start
Boston Logan Int. Airport (BOS)
Vliegveld bij eindpunt
Boston Logan Int. Airport (BOS)

Prijzen

Prijs per persoon
De tour prijs per person
$ 2,495.-
Hybryd bicycle
$ 125.-
Optioneel
racefiets
$ 225.-
Optioneel
1-pers. toeslag
Wanneer je alleen reist wordt een eenpersoonstoeslag gerekend. Bij sommige groeps tours kun je de eenpersoonstoeslag vermijden door een kamer te delen met een andere deelnemer.
$ 595.-

Routebeschrijving

Dag 1:

Vanaf Falmouth fietsen we langs het Shining Sea fietspad naar Woods Hole. Deze voormalige spoorlijn was de New York, New Haven en Hartford Railroad route van Buzzards Bay naar Falmouth Station. Het fietspad zorgt voor een vlakke route en een mooie ondergrond, en het is de enige weg die langs de kust loopt door cranberry moerassen, kwelders, bossen en langs haventjes.

Dag 2:

Na het ontbijt gaan we aan boord van de Queen Island voor een oversteek over de Vineyard baai naar het mooie eiland Martha's Vineyard. Dit eiland was ooit het grondgebied van de Wampanoag Indianen. Toen Europese kolonisten het eiland ontdekten werd er een drukke walvisindustrie ontwikkeld. Nu heeft het eiland een vaste bevolking van bijna 15.000 en is de belangrijkste industrie het toerisme. Op Martha's Vineyard kun je fietsen over de vele fietspaden of de rustige en goed verharde wegen.

Dag 3:

Vandaag gaat de tour verder langs de kust door Mara Vista, Menauhant, New Seabury, Osterville op weg naar de historische zeehaven van Hyannis. Oorspronkelijk waren het landbouw, scheepsbouw en zoutwinning uit de zee die deze plaats groot maakten; tegenwoordig is het een populaire badplaats. Hyannis is het meest bekend als de thuisbasis van de Kennedy clan, de omgeving van de stad (aan de zuidkant van het Cape Cod schiereiland) heeft mijlenlange mooie, openbare stranden.

Dag 4:

Vanaf Hyannis gaan we over de Cape Cod Rail Trail (CCRT), 22 mijl van Dennis naar Wellfleet. Dit mooie fietspad slingert door het landschap van de kaap naar het schilderachtige Orleans. Je fietst langs zoetwatermeertjes en cranberry moerassen waarbij je verrast wordt door telkens prachtige uitzichten. Orleans was in het verleden een moeilijk te bereiken havenplaats, getuige de vele scheepswrakken in de omliggende oceaanwateren en de goed ontwikkelde plaatselijk bergingsindustrie.

Dag 5:

We vervolgen over de CCRT totdat hij eindigt in Wellfleet. We fietsen verder naar Provincetown waarbij we onderweg het historische Coast Guard Beach en Nauset Light Beach en vuurtoren passeren. Na het bekijken van de beukende branding fietsen we door Wellfleet van waar we geweldige uitzichten hebben op de Cape Cod Bay. Deze laatste avond word je in Orleans onthaald op een traditioneel en uitgebreid New England Clambake diner.

Dag 6:

Na een heerlijk ontbijt gaan we rond 10 uur met de tourbus terug naar Falmouth (aankomst 12 uur) en nemen we afscheid van onze medefietsers.

Kaart & Routes

Kaart
Satelliet

Fiets

road-hybrid-bicycle Hybride fiets ($125) of racefiets ($225).
point
Akkoord
Deze website plaatst cookies om jouw zoekvoorkeuren op deze website op te slaan en daarmee jouw gebruikerservaring te verbeteren. Daarnaast plaatsen we cookies voor het meten en bijhouden van bezoekersstatistieken. Door deze melding weg te klikken of gebruik te blijven maken van deze site stemt je hiermee in.