Menu
Mijn tour

Utah Mountain & National Parks

Samenvatting

P5140718a

Als je één keer in je leven van plan bent om door Utah te fietsen dan is dit de uitgelezen kans. De Utah Mountains Bike Tour is een meerdaagse trektocht over de bergen. De route slingert zich door drie nationale parken (Capital Reef, Bryce en Zion) twee National Monuments en een State Park. Gedurende de tocht rijden we de 124-mijl van Utah’s onvergelijkbare Scenic By-way 12 waarvan twee stukken tot mooiste van Noord-Amerika worden gerekend: The Hogback op Scenic By-way 12 en de afdaling in Zion National Park. Had je ooit gedacht dat er zoveel bergen zouden zijn in een staat die vooral bekent staat om zijn woestijnen en canyons?

Racefiets
7 dagen
563 km / 350 mi
$ 3,250.- / € 2,870.-
  • Three National Parks: Capital Reef, Bryce Canyon and Zion NP
  • All 124-miles of Utah’s incomparable scenic By-Way 12 and the descent into Zion National Park
  • The Hogback on Scenic By-Way-12 and the descent into Zion National Park.
  • Cedar Breaks National Monument
  • De aanbetaling voor deze tour bedraagt $950.-pp.

Fotogalerij

Details

Type
Racefiets
Duur
7 dagen
Niveau
Gemakkelijk = ongetraind, normale conditie
Gemiddeld = u fietst vaker, goede conditie
Uitdagend = ervaren, uitstekende conditie
Gemiddeld
Soort
Groepstour = met meefietsende gids
Individueel = met routes en kaarten
Met gids
Afstand per dag
60-80 km / 37-50 mi
Afstand totaal
563 km / 350 mi
Verblijf
Luxe = 4-5 sterren hotel of luxe B&B
Basis = 1-2 sterren hotel/motel of B&B
Camping = tent, sporthal of campus
Luxe, volpension
Bagagevervoer
Dagelijks bagagevervoer
Fiets
Te huur
Data
08 mei 2022 - 14 mei 2022
15 mei 2022 - 21 mei 2022
22 mei 2022 - 28 mei 2022
29 mei 2022 - 04 jun 2022
28 aug 2022 - 03 sep 2022
04 sep 2022 - 10 sep 2022
11 sep 2022 - 17 sep 2022
18 sep 2022 - 24 sep 2022
25 sep 2022 - 01 okt 2022
02 okt 2022 - 08 okt 2022
Meer start datums 2022 okt: 9, 16
Start
St George
Finish
St George
Transfer
Las Vegas- St George for addional fee
Vliegveld bij start
Las Vegas McCarran It. Airport LAS
Vliegveld bij eindpunt
Las Vegas McCarran It. Airport LAS

Prijzen *Please note the prices are subject to change depending availability*

Prijs per persoon / please note the prices are subject to change depending availability
De tour prijs per person
$ 3,250.-
racefiets
The Scott Addict 10 Disc was designed from the ground up with those longer days in mind. With geometry that is less focused on racing and more on enduring, the Addict 10 will be your go to when you’re looking to put the miles in.
$ 275.-
Optioneel
E-racebike
The Scott SUB Tour eRIDE makes getting around easier. ePowered by Bosch with a 500Wh battery, the SUB Tour eRIDE can go the distance. Equipped with lights and a rack, it’s ready to provide many miles of worry-free reliability.
$ 375.-
Optioneel
1-pers. toeslag
Wanneer je alleen reist wordt een eenpersoonstoeslag gerekend. Bij sommige groeps tours kun je de eenpersoonstoeslag vermijden door een kamer te delen met een andere deelnemer.
$ 595.-

Routebeschrijving

Inclusief / Niet inclusief – lodging


Dag 1: Scenic By-way 72 naar Red River Ranch

Standaard: 47 mijl met tot 3.170 feet klimmen.
Optie: 82 mijl met tot 5.780 feet klimmen.
De Utah Mountains & National Parks Tour begint met een back country fietstocht langs de oostelijke heuvels van midden Utah’s Fishlake Mountains. We trakteren je op een rustige weg met weinig verkeer. Talrijke uitkijkpunten bieden uitzicht op de uitgestrekte woestijn 3.000 feet beneden. Deze rit is één van Utah’s verborgen juweeltjes.
Doe het op deze eerste dag rustig aan en bepaal je eigen tempo. De lunch serveren we op de top met een panoramisch uitzicht van wel 100 mijl over zuidelijk Utah. Bereid je vervolgens voor op de optionele stevige klim naar Fish Lake. Je bent vandaag 6400 feet gestegen! Vanaf hier daal je af naar de oase. Red River Ranch, onze accommodatie voor de nacht, ligt onderaan de torenhoge rode rotsen. Er leven 12 bizons op het terrein. De Fremont-rivier stroomt over het land en reusachtige populieren zorgen er voor schaduw.

Dag 2: Torrey naar Boulder

Standaard: 41 mijl met tot 3.930 feet klimmen.
Optie: 95 mijl met tot 7505 feet klimmen.
De bestemming is Capitol Reef National Park. Na langs watervallen en historische rotstekeningen te hebben gereden, klim je naar Boulder Mountain. Zet je schrap voor een 3.000 feet monsterklim van de woestijn naar de bergen met een hoogte van 9.000 feet. Vanaf de top ‘vlieg’ je weer naar beneden naar de oase van Boulder.
Heb je zin in een gigantische uitdaging? Probeer dan de tweede optie: een pittige 95 mijl met een beklimming van meer dan 7.500 feet.
‘s Avonds installeren we ons voor een verblijf van twee nachten in de onvergelijkbare Boulder Mountain Lodge. Geniet van een maaltijd bij Hell’s Backbone Grill, onze persoonlijke favoriet.

Dag 3: Long Canyon Loop & Calf Creek Waterfall

Long Canyon Out & Back, 37 mijl met tot 3330 feet klimmen.
Calf Creek Out & Back, 25 mijl met tot 2385 feet klimmen.
Op deze dag gaat je vanuit ons basiskamp de Boulder Mountain Lodge het buitengewone achterland van het Grand Staircase Escalante Nationale Monument verkennen.
Je kunt uit een verscheidenheid aan activiteiten kiezen, zoals zwemmen, canyoning, wandelen en natuurlijk fietsen. Of gewoon rond hangen in de lodge, genieten van een rustige dag lezen, onderdompelen in de hot tub of zelfs een massage.
De geplande fietsrit is 37 mijl heen en terug naar de grenzen van de Long Canyon, een juweeltje in de woestijn. De 400 feet hoge zandstenen canyon-muur torent hoog boven je uit. Je kunt ook een verborgen slot canyon inlopen net buiten de rustige weg. Hoewel dit een korte route is moet je wel voorbereid zijn op bijna 3.400 feet klimmen.
Na Long Canyon, rijd je 12,5 mijlen naar Calf Creek Recreation Area. Trek hier je wandelschoenen aan om 2,5 mijl te wandelen in een betoverde oase met weelderige vegetatie, bevervijvers en de 126 foot hoge waterval: Lower Calf Creek. We zullen een paar uur besteden aan het zoeken naar Indiaanse ruïnes en rotstekeningen, het observeren van vogels, herten en (als we veel geluk hebben) misschien een poema. In de schaduw onder de waterval genieten we van een heerlijke lunch.
Na de rondrit van 5 mijl naar de Calf Creek-waterval kun je nog kiezen voor een extra 12,5 mijl terugrit naar Boulder. Als je terug gekeerd bent naar het resort kun je een wandeling maken rond een aangrenzend vogelreservaat of je geniet van een dutje onder één van de grote populieren.
‘s Avonds is het diner weer bij Hell’s Backbone Grill. De eigenaars, Jenn en Blake, zijn geweldige gastheren en hun restaurant heeft talrijke goede recensies ontvangen waaronder in de New York Times Story.

Dag 4: Boulder, Utah naar Bryce National Park

40-73 mijl met tussen de 2.750 en 5.760 feet klimmen
Vandaag gaat de Utah Mountains & National Parks Tour verder westwaarts op de Utah State Highway 12. Dit is misschien wel een van de beste fietsroutes van Utah, misschien zelfs van het land. Je klimt, draait en slingert door de ruige woestijn en over een hoog plateau. De rit naar Bryce Canyon National Park is een 73 mijl lange pittige klim van 5.760 feet. Het hoogtepunt van Highway 12 is de bergrug van Hell’s Backbone. Een deel van de weg heeft metersdiepe afgronden aan beide zijden. Highway 12 volgt de noordelijke rand van Grand Staircase- Escalante National Monument, een 1,9 miljoen hectare van veelkleurige kliffen en terrassen, met afstanden die het menselijk oog tarten. Highway 12 zul je fantastisch vinden.
Het hotel waar we overnachten ligt buiten Bryce Canyon N.P. ‘s Avonds gaan we het park in voor een spannende wandeling onder de sterren.

Dag 5: Bryce Canyon National Park naar Cedar Breaks National Monument naar Zion National Park.

Standaard, 53 tot 107 mijl met tussen 5.170 en 7.505 feet klimmen.
Optie: 130 mijl met tussen de 5.170 en 7.505 feet klimmen.
Nieuwe uitdagingen met een route die van de woestijn naar de bergen gaat en weer terug naar de woestijn. De ecologische diversiteit is enorm. Nadat we in de ochtend Bryce Canyon hebben verlaten gaan we westwaarts voor een rit die ons naar het 10,000 feet hoge punt in Cedar Breaks National Monument brengt. Vanaf hier is het ruim 50 mijl afdalen, van 6.300 feet naar Mt Carmel Junction. We blijven naar het westen fietsen en bij binnenkomst van Zion National Park zul je verrast zijn door de 2.500 feet hoge zandstenen kliffen. We rijden door het park naar het kleine stadje Springdale.
Het is mogelijk om minder te fietsen of minder te klimmen. Je kunt stukken met de bus mee of je neemt een iets andere route.

Dag 6: vrije dag in Springdale, Utah

Opties: wandelen in Zion N.P. of Kolob Canyon in en uit fietsen, 75 mijl met tot 6,500 feet klimmen.
Met een vrije dag in Springdale, heb je de mogelijkheid om op eigen gelegenheid één van de vele fantastische wandelroutes in Zion te lopen. Neem de gratis Zion Canyon pendelbus van Springdale naar het park en na afloop weer terug. De bus gaat de hele dag iedere 10-15 minuten, zodat je genoeg tijd hebt om te genieten van je wandeling(en). Enkele wandelroutes die we aanraden zijn: Angel’s landing, een klim naar boven met prachtig uitzicht, The Narrows, met stukken door de Virgin River, Wheeping Rock en vele andere!
De fietstocht is een 75 mijl lange rit van Springdale naar Kolob Canyon en terug. De route biedt een divers landschap met een geweldig uitzicht van bovenaf op Zion N.P.

Dag 7: Springdale, Utah naar Virgin River Narrows Zion Sunrise Ride.

16 mijl met tot 1090 feet klimmen.
Op onze laatste dag ontbijten we vroeg, om tijdens zonsopkomst Zion National Park in te kunnen rijden.
Allereerst fietsen we 7 mijl over een parkweg die gesloten is voor regulier autoverkeer, want fietsers maken hier de dienst uit. Zion binnenfietsen is echt geweldig, Canyon-wanden die 2.000 feet boven je uit torenen, het vroege ochtendzonlicht dat danst over de witte bergtoppen... adembenemend! Aan het einde van de fietstocht is er nog de mogelijkheid om te gaan wandelen door Zion. Relaxen in het schilderachtige centrum van Springdale is ook een mogelijkheid.
Halverwege de zaterdagmiddag kan je de bus terug naar het ontmoetingshotel in St George nemen. Of de bus naar Las Vegas.
Als je je verblijf in het Zion N.P wilt verlengen kan dit ook, maar alle reserveringen dien je dan wel zelf van tevoren te maken. We kunnen je fiets terug naar de winkel vervoeren. Als je je eigen fiets hebt meegenomen dan kunnen we die voor je opsturen mocht je dat willen.

* Tourbeschrijvingen kunnen onderhevig zijn aan verandering en aanpassingen afhankelijk van de groep, beschikbare accommodaties en andere onvoorziene omstandigheden, waaronder het weer, bosbranden, overstromingen, orkanen, aardverschuivingen en/of andere natuurverschijnselen.
Gebruik deze beschrijving als overzicht van wat je kunt verwachten.

Included:

Al de lodges op onze Utah Mountains tour zijn spectacular!
Alle maaltijden.
Gids.
Toegangstickets parken .
Shuttles en fietsmonteur .(gedurende de tour)

Not included:

nacht voor en na de tour.
Fiets huur.  Be sure to bring your own helmet. We have a very limited supply and will only pack them if special arrangements are made ahead of time.
Vlucht van en naar de tour
Alcoholische dranken
Fooi gidsen.

Lodging

Red River Ranch
Boulder Mountain Lodge
Bryce Canyon Lodge Cabins or ruby’s Inn
Cliffrose Lodge
Please note: The first three nights of the Utah Mountains tour stays at two of our favorite lodges, the Boulder Mtn Lodge and Red River Ranch. On very limited occurrences at these first two lodges single room supplement guests will have a private room with separate entrance, but may have to share a bath with one other guest. This infrequent arrangement is due to the room variations at these boutique lodges. Although we could stay in standard hotels that offer basic private rooms and private baths for everyone, we feel the lodging experience at both these highly regarded lodges offers an overall improvement to our tour experience.

Kaart & Routes

Kaart
Satelliet

Fiets

Scott Addict 10 Disc road bike for only $250/week
Carbon Frame and Fork, Shimano Ultegra 2×11 Drivetrain, 34×32 Compact Gearing, 30mm Tires, and Hydraulic Disc Brakes. Approx. Weight: 16.89 lbs / 7.66 kg (without pedals)
Customize Your Ride: Bring your own Pedals (recommended) and Saddle (optional). Our guides will help you install them.
Cyclo Computers are not included, but you can bring your own if you would like.
In addition we also have
E-bikes
available for rental at $375/week.
And finally we have a selection of straight bar road bikes in our rental fleet.
Be sure to bring your own helmet. We have a very limited supply and will only pack them if special arrangements are made ahead of time.

Downloads

Covid - 19
Travel information
Akkoord
Deze website plaatst cookies om jouw zoekvoorkeuren op deze website op te slaan en daarmee jouw gebruikerservaring te verbeteren. Daarnaast plaatsen we cookies voor het meten en bijhouden van bezoekersstatistieken. Door deze melding weg te klikken of gebruik te blijven maken van deze site stemt je hiermee in.