Menu
Mijn tour

Utah Mountains & National Parks

Samenvatting

P5140718a

Als je één keer in je leven van plan bent om door Utah te fietsen dan is dit de uitgelezen kans. De Utah Mountains Bike Tour is een meerdaagse trektocht over de bergen. De route slingert zich door drie nationale parken (Capital Reef, Bryce en Zion) twee National Monuments en een State Park. Gedurende de tocht rijden we de 124-mijl van Utah’s onvergelijkbare Scenic By-way 12 waarvan twee stukken tot mooiste van Noord-Amerika worden gerekend: The Hogback op Scenic By-way 12 en de afdaling in Zion National Park. Had je ooit gedacht dat er zoveel bergen zouden zijn in een staat die vooral bekent staat om zijn woestijnen en canyons?

Racefiets
7 dagen
563 km / 350 mi
$ 3,465.- / € 3,537.-
  • Drie National Parks: Capital Reef, Bryce Canyon en Zion NP
  • Alle 124-mijlen van Utah’s onvergelijkbare scenic By-Way 12 en de afdaling Zion National Park in.
  • The Hogback op Scenic By-Way-12
  • Cedar Breaks National Monument
  • De aanbetaling voor deze tour bedraagt $950.-pp.

Fotogalerij

Details

Type
Racefiets
Duur
7 dagen
Niveau
Gemakkelijk = ongetraind, normale conditie
Gemiddeld = u fietst vaker, goede conditie
Uitdagend = ervaren, uitstekende conditie
Gemiddeld
Soort
Groepstour = met meefietsende gids
Individueel = met routes en kaarten
Met gids
Afstand per dag
60-80 km / 37-50 mi
Afstand totaal
563 km / 350 mi
Verblijf
Luxe = 4-5 sterren hotel of luxe B&B
Basis = 1-2 sterren hotel/motel of B&B
Camping = tent, sporthal of campus
Luxe, volpension
Bagagevervoer
Dagelijks bagagevervoer
Fiets
Te huur
Data
14 mei 2023 - 20 mei 2023
16 jul 2023 - 22 jul 2023
30 jul 2023 - 05 aug 2023
10 sep 2023 - 16 sep 2023
24 sep 2023 - 30 sep 2023
01 okt 2023 - 07 okt 2023
08 okt 2023 - 14 okt 2023
15 okt 2023 - 21 okt 2023
Start date September 10 only 2 more participants needed to confirm the tour
Start
St George
Finish
St George
Transfer
Las Vegas- St George for addional fee
Vliegveld bij start
Las Vegas McCarran It. Airport LAS
Vliegveld bij eindpunt
Las Vegas McCarran It. Airport LAS

Prijzen *Please note the prices are subject to change depending availability*

Prijs per persoon / please note the prices are subject to change depending availability
De tour prijs per person
$ 3,465.-
racefiets
The Scott Addict 10 Disc was designed from the ground up with those longer days in mind. With geometry that is less focused on racing and more on enduring, the Addict 10 will be your go to when you’re looking to put the miles in.
The Scott Addict 10 Disc features: Carbon Frame and Fork, Shimano Ultegra 2×11 Drivetrain, 34×32 Compact Gearing, 30mm Tires, and Hydraulic Disc Brakes. Approx. Weight: 16.89 lbs / 7.66 kg (without pedals)
$ 275.-
Optioneel
E-bike
The Scott SUB Tour and the Scott Addict E-20 eRIDE bikes makes getting around easier. $395.- one week
The Scott SUB Tour has flat bars and is Powered by Bosch with a 500Wh battery. Equipped with a rack, it’s ready to provide many miles of worry-free reliability.
The Scott Addict E-20 eRIDE is a lightweight drop bar bike to make climbing easier and can go the distance comfortably.
$ 395.-
Optioneel
1-pers. toeslag
Wanneer je alleen reist wordt een eenpersoonstoeslag gerekend. Bij sommige groeps tours kun je de eenpersoonstoeslag vermijden door een kamer te delen met een andere deelnemer.
$ 595.-

Routebeschrijving

Inclusief / Niet inclusief – lodging


Dag 1: Van Fish Lake naar Torrey

Standaard: 41 mijl met tot 1400 voet klimmen.
De Utah Mountains & National Parks Tour begint met een back country fietstocht langs de oostelijke heuvels van midden Utah’s Fishlake Mountains. We trakteren je op een rustige weg met weinig verkeer. Talrijke uitkijkpunten bieden uitzicht op de uitgestrekte woestijn 3.000 feet beneden. Deze rit is één van Utah’s verborgen juweeltjes.
Doe het op deze eerste dag rustig aan en bepaal je eigen tempo. De lunch serveren we op de top met een panoramisch uitzicht van wel 100 mijl over zuidelijk Utah. Bereid je vervolgens voor op de optionele stevige klim naar Fish Lake. Je bent vandaag 6400 feet gestegen! Vanaf hier daal je af naar de oase. Red River Ranch, onze accommodatie voor de nacht, ligt onderaan de torenhoge rode rotsen. Er leven 12 bizons op het terrein. De Fremont-rivier stroomt over het land en reusachtige populieren zorgen er voor schaduw.

Dag 2: Boulder Mountain Ride - van Torrey naar Boulder

Standaard: 46 mijl met tot 2900 feet klimmen.
Optie: 95 mijl met tot 7505 feet klimmen.
De bestemming is Capitol Reef National Park. Na langs watervallen en historische rotstekeningen te hebben gereden, klim je naar Boulder Mountain. Zet je schrap voor een 3.000 feet monsterklim van de woestijn naar de bergen met een hoogte van 9.000 feet. Vanaf de top ‘vlieg’ je weer naar beneden naar de oase van Boulder.
Heb je zin in een gigantische uitdaging? Probeer dan de tweede optie: een pittige 95 mijl met een beklimming van meer dan 7.500 feet.
‘s Avonds installeren we ons voor een verblijf van twee nachten in de onvergelijkbare Boulder Mountain Lodge. Geniet van een maaltijd bij Hell’s Backbone Grill, onze persoonlijke favoriet.

Dag 3: Long Canyon Loop & Calf Creek Waterfall

Long Canyon Out & Back, 35 mijl met tot 3330 feet klimmen.
Calf Creek Out & Back, 22 mijl met tot 2385 feet klimmen.
Op deze dag gaat je vanuit ons basiskamp de Boulder Mountain Lodge het buitengewone achterland van het Grand Staircase Escalante Nationale Monument verkennen.
Je kunt uit een verscheidenheid aan activiteiten kiezen, zoals zwemmen, canyoning, wandelen en natuurlijk fietsen. Of gewoon rond hangen in de lodge, genieten van een rustige dag lezen, onderdompelen in de hot tub of zelfs een massage.
De geplande fietsrit is 37 mijl heen en terug naar de grenzen van de Long Canyon, een juweeltje in de woestijn. De 400 feet hoge zandstenen canyon-muur torent hoog boven je uit. Je kunt ook een verborgen slot canyon inlopen net buiten de rustige weg. Hoewel dit een korte route is moet je wel voorbereid zijn op bijna 3.400 feet klimmen.
Na Long Canyon, rijd je 12,5 mijlen naar Calf Creek Recreation Area. Trek hier je wandelschoenen aan om 2,5 mijl te wandelen in een betoverde oase met weelderige vegetatie, bevervijvers en de 126 foot hoge waterval: Lower Calf Creek. We zullen een paar uur besteden aan het zoeken naar Indiaanse ruïnes en rotstekeningen, het observeren van vogels, herten en (als we veel geluk hebben) misschien een poema. In de schaduw onder de waterval genieten we van een heerlijke lunch.
Na de rondrit van 5 mijl naar de Calf Creek-waterval kun je nog kiezen voor een extra 12,5 mijl terugrit naar Boulder. Als je terug gekeerd bent naar het resort kun je een wandeling maken rond een aangrenzend vogelreservaat of je geniet van een dutje onder één van de grote populieren.
‘s Avonds is het diner weer bij Hell’s Backbone Grill. De eigenaars, Jenn en Blake, zijn geweldige gastheren en hun restaurant heeft talrijke goede recensies ontvangen waaronder in de New York Times Story.

Dag 4: Van Boulder naar Bryce National Park

40-73 mijl met tussen de 2.000 en 5.760 feet klimmen
Vandaag gaat de Utah Mountains & National Parks Tour verder westwaarts op de Utah State Highway 12. Dit is misschien wel een van de beste fietsroutes van Utah, misschien zelfs van het land. Je klimt, draait en slingert door de ruige woestijn en over een hoog plateau. De rit naar Bryce Canyon National Park is een 73 mijl lange pittige klim van 5.760 feet. Het hoogtepunt van Highway 12 is de bergrug van Hell’s Backbone. Een deel van de weg heeft metersdiepe afgronden aan beide zijden. Highway 12 volgt de noordelijke rand van Grand Staircase- Escalante National Monument, een 1,9 miljoen hectare van veelkleurige kliffen en terrassen, met afstanden die het menselijk oog tarten. Highway 12 zul je fantastisch vinden.
Het hotel waar we overnachten ligt buiten Bryce Canyon N.P. ‘s Avonds gaan we het park in voor een spannende wandeling onder de sterren.

Dag 5: Van Bryce Canyon National Park naar Red Canyon en Zion National Park.

Standaard, 57 tot 73 mijlen
Etappe 1: 32 of 48-mijlen
Etappe 2: 15 of 25-mijlen
Vandaag bieden we een rit over twee etappes aan. Vanaf het hoogste punt van Bryce Canyon NP door de spectaculaire Red Canyon en vervolgens naar Zion National Park.
Op de eerste etappe fietsen we naar Sunrise Point, de top van Bryce Canyon NP, voor een spectaculair uitzicht. Via het prachtige Red Canyon fietspad dalen we 11 mijlen naar het bezoekerscentrum van deze canyon. Opmerking; Je kunt deze eerste etappe korter maken door 16 mijlen met een shuttlebus ritje naar de top van het park.
Vanuit het Red Canyon bezoekerscentrum fietsen we naar de tweede etappe. Opmerking Deze 35 mijlen lange weg is een beetje druk en je kunt ervoor kiezen om met het shuttlebusje mee te rijden.
De tweede etappe biedt 15 of 25 mijlen met tot 1400 voet klimmen en 2700 voet dalen. De rit begint vanaf Mount Caramel Junction en gaat verder naar de westelijke ingang van Zion National Park. Je fietst langs adenbenemende bezienswaardigheden, onder meer Checkerboard Mesa, 2000 voet hoge zandstenen kliffen, via de Zion Tunnel, diepe kloven en haarspeldbochten fietsen we naar Springdale.

Dag 6: vrije dag in Springdale, Utah

Opties: wandelen in Zion N.P. of Kolob Canyon in en uit fietsen, 75 mijl met tot 6,500 feet klimmen.
Met een vrije dag in Springdale, heb je de mogelijkheid om op eigen gelegenheid één van de vele fantastische wandelroutes in Zion te lopen. Neem de gratis Zion Canyon pendelbus van Springdale naar het park en na afloop weer terug. De bus gaat de hele dag iedere 10-15 minuten, zodat je genoeg tijd hebt om te genieten van je wandeling(en). Enkele wandelroutes die we aanraden zijn: Angel’s landing, een klim naar boven met prachtig uitzicht, The Narrows, met stukken door de Virgin River, Wheeping Rock en vele andere!
De fietstocht is een 75 mijl lange rit van Springdale naar Kolob Canyon en terug. De route biedt een divers landschap met een geweldig uitzicht van bovenaf op Zion N.P.

Dag 7: Van Springdale naar Virgin River Narrows.

16 mijl met tot 1090 feet klimmen.
Op onze laatste dag ontbijten we vroeg, om tijdens zonsopkomst Zion National Park in te kunnen rijden.
Allereerst fietsen we 7 mijl over een parkweg die gesloten is voor regulier autoverkeer, want fietsers maken hier de dienst uit. Zion binnenfietsen is echt geweldig, Canyon-wanden die 2.000 feet boven je uit torenen, het vroege ochtendzonlicht dat danst over de witte bergtoppen... adembenemend! Aan het einde van de fietstocht is er nog de mogelijkheid om te gaan wandelen door Zion. Relaxen in het schilderachtige centrum van Springdale is ook een mogelijkheid.
Halverwege de zaterdagmiddag kan je de bus terug naar het ontmoetingshotel in St George nemen. Of de bus naar Las Vegas.
Als je je verblijf in het Zion N.P wilt verlengen kan dit ook, maar alle reserveringen dien je dan wel zelf van tevoren te maken. We kunnen je fiets terug naar de winkel vervoeren. Als je je eigen fiets hebt meegenomen dan kunnen we die voor je opsturen mocht je dat willen.

For elevation profile and travel information see the PDF files below.

* Tourbeschrijvingen kunnen onderhevig zijn aan verandering en aanpassingen afhankelijk van de groep, beschikbare accommodaties en andere onvoorziene omstandigheden, waaronder het weer, bosbranden, overstromingen, orkanen, aardverschuivingen en/of andere natuurverschijnselen.
Gebruik deze beschrijving als overzicht van wat je kunt verwachten.

Included:

Al de lodges op onze Utah Mountains tour zijn spectacular!
Alle maaltijden.
Gids.
Toegangstickets parken .
Shuttles en fietsmonteur .(gedurende de tour)

Not included:

Nacht voor en na de tour.
Fiets huur.  Be sure to bring your own helmet. We have a very limited supply and will only pack them if special arrangements are made ahead of time.
Vlucht van en naar de tour
Alcoholische dranken
Fooi gidsen.

Lodging

Red River Ranch, of Torrey Schoolhouse B&B of Broken Spur Inn
Boulder Mountain Lodge or Boulder Mountain Guest Ranch
Bryce Canyon Lodge Cabins of ruby’s Inn
Cliffrose Lodge
Please note: The first three nights of the Utah Mountains tour stays at two of our favorite lodges, the Boulder Mtn Lodge and Red River Ranch. On very limited occurrences at these first two lodges single room supplement guests will have a private room with separate entrance, but may have to share a bath with one other guest. This infrequent arrangement is due to the room variations at these boutique lodges. Although we could stay in standard hotels that offer basic private rooms and private baths for everyone, we feel the lodging experience at both these highly regarded lodges offers an overall improvement to our tour experience.

NOTE:
Meeting Hotel and Ending Hotel reservations and costs are NOT included. Guests are on-their-own to make reservations at the Meeting Hotel or Ending Hotel, or other nearby hotels

Optional:

Shuttle from Las Vegas to St. George: NV. Shuttle service available through the St. George Shuttle, +1 435.628.8320. The St. George shuttle service delivers passengers to their shuttle base which is about a mile from the Courtyard Marriott meeting hotel. Before arriving at the shuttle base passengers should call the Courtyard Marriott and ask for their shuttle vehicle to pick them up at the St. George Shuttle base.
NOTE #1 : There is a time zone change between Vegas and St. George where you lose an hour.
NOTE #2 : There are now also a limited number of flights into and out of St. George, Utah.

Post Tour Logistics:

The Utah Mountains tour ends in St. George, Utah on Day 7. The tour operator coordinates a 12:30pm Saturday return shuttle from Zion National Park back to the St. George Shuttle base (435.628.8320) and/or meeting hotel in St. George, Utah (1.15 hour). Cyclists wishing to continue onto Las Vegas (1.5 hrs from St. George) on Day 7 should make their own shuttle reservation with St. George shuttle. A 2:30 pm or later shuttle reservation from the St. George Shuttle base to Vegas is recommended.
NOTE: When shuttling to Vegas there is a time zone change where you gain an hour! So if one depart St. George at 3pm, one arrives at 3:30pm Vegas time. As a result, same day return flight reservations can be made at 5pm or later.
NOTE: If cyclists wish to stay an extra day in Zion, we suggest they stay another night (Saturday) and take one of the regular shuttles between Zion and St. George on Sunday.

Kaart & Routes

Kaart
Satelliet

Fiets

Scott CR-1 carbon road bikes equipped with Shimano 105 components and geared for mountain climbing (the lowest rear gear is 32 tooth). 49cm, 52cm, 54cm 56cm, 58cm & 61cm bikes are available. Bike rental cost is $275- for the length of a tour.
Be sure to bring your own helmet. We have a very limited supply and will only pack them if special arrangements are made ahead of time.

Downloads

Covid - 19
Travel information
Utah mt
Akkoord
Deze website plaatst cookies om jouw zoekvoorkeuren op deze website op te slaan en daarmee jouw gebruikerservaring te verbeteren. Daarnaast plaatsen we cookies voor het meten en bijhouden van bezoekersstatistieken. Door deze melding weg te klikken of gebruik te blijven maken van deze site stemt je hiermee in.