Menu
Mijn tour

Fietsvakanties in Amerika › Washington

3 tours
Standaard
Duur
Prijs
›› Toon in kaart
Icon Empire view

Seattle to Glacier National Park

Type:
Recreatief, Racefiets
Soort:
Met gids
Niveau:
Uitdagend
Verblijf:
Luxe, volpension
Start:
Washington, Seattle

Winnaar van de National Geographic Adventures ” 50 Tours of a liftime Award”. Van Seattle tot Glacier National Park. Je fietst door drie staten en eindigt met een unieke treinreis. Fiets door de Cascade Mountains, Selkirk en zelfs de Rocky Mountains en geniet van deze 700 mijl lange 10 dagen durende fiets extravaganza. Wanneer we in Whitefish aankomen springen we aan boord van de Empire Builder trein van Amtrak, met privéslaapwagens, en gaan daarmee weer terug naar Seattle.

10 dagen
702 mi
€ 3,530.-
Ic san-juan-bike-tour-coast-1742x896

San Juan Islands Tour

Type:
Racefiets
Soort:
Met gids
Niveau:
Gemiddeld
Verblijf:
Luxe, volpension
Start:
Washington, Seattle

Fiets over plattelands wegen langs klaterend helder water en wandel door prachtige oerbossen. Ga samen met een natuur gids een halve dag zeekanoën op het rustige water van Roche Harbor. Onze meest populaire tour over de San Juan eilanden in Washington toont je het beste van de Salish Sea. Je logeert in luxe accommodatie en geniet van lokale gerechten. Conde Nast Traveler noemde Friday Harbor een van de mooist steden in Amerika. En Fodor’s Travel Guide schreef, “ Je vindt geen mooiere plek om te fietsen dan deze eilanden in Puget Sound, Pacific Northwest.”

6 dagen
62 mi
€ 2,949.-
23316427_1732781516740554_20394205768908

Olympic Discovery Trail

Type:
Recreatief, Racefiets
Soort:
Met gids
Niveau:
Gemakkelijk
Verblijf:
Luxe, volpension
Start:
Washington, Seattle

De Olympic Discovery Trail volgt een oude spoorlijn op het Olympisch schiereiland.
Fiets de kustvlakte met het besneeuwde Olympisch gebergte aan de ene kant en de Straat van Juan de Fuca aan de andere kant. Geniet elke avond van een prachtig uitzicht vanaf de restaurants aan het water. Fiets, wandel en verken het schiereiland van het in Victoriaanse stijl gebouwde Port Townsend naar de rustige Dungeness-baai. Fiets langs het prachtige Lake Cresent over een voor auto’s niet toegestane weg. Dompel je onder in de warmwater bronnen van Sol Duc's hot springs of wandel vanaf daar naar de watervallen in het regenwoud. Wandel en verken de getijdenpoelen op de stranden van de Pacific coast. En eindig deze tour met een ochtend op Hurricane Ridge.

6 dagen
148 mi
€ 2,780.-
Fietsvoorzieningen De centrale overheid voert actief beleid om het fietsen te stimuleren, zowel recreatief als woon-werk. Ook in de afzonderlijke communities (gemeentes) zijn er fietsprojecten Er zijn veel fietsvriendelijke routes. LandschapWashington heeft een spectaculaire natuur van bergen, water, regenwouden. De staat heeft drie Nationale Parken. Achter het mooie Pacific (Grote-Oceaan) kustgebied bevindt zich een kustgebergte, in het zuiden de Willapa Hills (900 m) en in het noorden de Olympic Mountains. Daarachter, landinwaarts begint een hoog plateau, de Cascade Range. De westhelling van deze Cascades is sterk bebost. De oosthelling bestaat uit onbeboste heuvelruggen, afdalend naar het oostelijke Columbia Basin, een uitgestrekt lavaplateau. Washington is een belangrijke graan en hout producent. Klimaat Gematigd klimaat aan de westkust. In de zomer is het weer er meestal uitstekend, met kans op een regenbui of bewolkte dag. De meeste regen valt tussen oktober en april. Aan de oostzijde van de Cascades meer een landklimaat met warme zomers en strenge winters. ›› Meer over Washington op theusa.nl ›› Meer over Washington op Wikipedia
Akkoord
Deze website plaatst cookies om jouw zoekvoorkeuren op deze website op te slaan en daarmee jouw gebruikerservaring te verbeteren. Daarnaast plaatsen we cookies voor het meten en bijhouden van bezoekersstatistieken. Door deze melding weg te klikken of gebruik te blijven maken van deze site stemt je hiermee in.