Menu
Mijn tour

Fietsen in de verschillende Staten van Amerika

Elke Amerikaanse staat heeft zijn eigen karakteristieke schoonheid. Klik op een staat voor meer informatie over het landschap, het klimaat, de fietsvriendelijkheid en het beste seizoen voor een prachtige fietsvakantie!
Reg

Canada

Fietsen door de prachtige natuur van Noord Amerika. De beste tijd om in Canada te fietsen is van de lente tot en met de herfst. De geweldige Rocky Mountains of Canada's Atlantische provincies

glacier bay-regio

Alaska

Fietstours door de overweldigende natuur van Alaska over rustige wegen. Mooie fietstours rond het Glacier Bay NP.

33web-regio

Arizona

Arizona heeft veel mogelijkheden voor mountainbikers. Het landschap is weids, groots en gevarieerd met o.a. de Monument Valley en de Grand Canyon.

01 (42)regio

Californië

Fietsen is populair in Californië en er is een groot aanbod van fietstours, het hele jaar door. Een gewilde bestemming. 'Easy going' en afwisselend.

rocky mountain N

Colorado

De mooiste staat van de USA? In ieder geval voor de mountainbikers. Spectaculaire fietsen in de Rocky Mountains met prachtige uitzichten.

connecticut R 01

Connecticut

Connecticut is voor een groot deel bebost. Het noord-westen van Connecticut is bergachtig, het kustgebied is vrij vlak.

Florida-Nick-regio

Florida

De Amerikaanse costa. Leuk en ontspannen fietsen in het hippe Miami of naar het puntje van de Keys.

shenandoah N

Georgia

Mooi vlak fietsen in het kustgebied van Georgia. Een binnenland met bossen en de Blue Ridge Mountains. Traditioneel platteland en zuidelijke gastvrijheid.

5927syl-regio

Hawaii

Zes grote en meer dan honderd kleine tropische eilanden in het midden van de Grote Oceaan. Vulkanisch gebied met een unieke flora.

kirkamhs2-275-700-500-70

Idaho

Mooi fietsen door het Yellowstone Park. Idaho is bergachtig met bossen en rivieren en heeft een machtige en ongerepte natuur. Alleen in het zuidoosten is het vlakker.

Regio Kansas

Kansas

Hier lopen nog bizons in het oude prairielandschap. De hogere Great Plains (1250 meter) in het westen en de het lagere Central Plain (200 meter) in het oosten.

lousiana R

Louisiana

Jazz, blues en... lekker eten. Het is er vlak met veel bossen en wouden. De staat maakt deel uit van de kustvlakte langs de Golf van Mexico.

cape-neddick re

Maine

Maine is de staat van meren, rivieren, beekjes en de zee. Met name in het ruige en toch idyllische kustgebied is fietsen populair. Vele touropties.

chesapeake web

Maryland

Maryland wordt gedomineerd door de grote Chesapeake Bay. Landinwaarts een mooi heuvelachtig gebied met een paar relaxte fietstochten.

img_6520reg

Massachusetts

Mooie fietstours in met name de fraaie kuststrook van Massachusetts. Ook het heuvelachtige binnenland met de typische New England dorpen vormen een ideaal decor om te fietsen.

DSC00263 stefan r

Minnesota

Minnesota is vrij vlak. In het noorden zijn er uitgestrekte gebieden met naaldbossen. In het westen en zuiden voornamelijk prairie.

mississippi-regio

Mississippi

Prettig fietsen in de lente en herfst over de Natchez Trace. Of een mooie lange tour langs de gelijknamige rivier.

Regio Yellowstone Dineke 4

Montana

Groot en dunbevolkt met een mooie natuur en een aantal ghost-towns. De staat ligt op de Continental Divide, de regenscheiding.

P6172028 Gijs r

Nevada

Las Vegas. Maar Nevada is ook een imposant en soms heuvelachtig woestijngebied met een heel interessante natuur.

regio New_Hampshire

New Hampshire

De lieflijke New England dorpjes in New Hampshire zorgen voor een goede fietsomgeving. Mooie natuur met een beetje wildernis.

new-jersey

New Jersey

In het geïndustrialiseerde New Jersey is het buiten de drukte mooi fietsen. Deze staat heeft de trotse bijnaam 'Garden State'.

fietsvakantie-new-mexico

New Mexico

Geen grote steden in New Mexico maar een mooi landschap met de Great Plains en bergketens. Om rustig vanaf de fiets van te genieten.

IMG_2329syl reg

New York

De staat New York heeft een afwisselend landschap met in het noordwesten de Great Lakes. Een garantie voor mooie fietstours, ook in NYC.

Regio N

North Carolina

Bij North Carolina begint het zuiden, met lome stadjes en plantages. In het binnenland de fameuze bergweg fietstour: de Blue Ridge Parkway.

47-web regio

North Dakota

North Dakota kent een mooi mountainbike gebied in het westen. Dit is de staat met een indianencultuur, eindeloze prairies en rust.

4-Gold Beach

Oregon

Fantastisch fietsen langs de Pacific coast van Oregon. Of meer landinwaarts over heuvels of door de vruchtbare Williamette Valley.

pennsylvania-fietsen-icon

Pennsylvania

Traditioneel Amish boerenland in Pennsylvania met uitgestrekte landerijen. Geen andere staat heeft zoveel rustige fietsvriendelijke landwegen.

Fietsvakantie Rhode Island

Rhode Island

Deze kleinste staat van de USA is geen eiland. Langs de zandstranden en door het onontgonnen binnenland is het relaxed fietsen.

charleston

South Carolina

South Carolina heeft een landschap van oude plantages, een rustig binnenland en mooie stranden om langs te fietsen. De hoofdstad Charleston staat bol van historie.

R Mt

South Dakota

Veel fietsmogelijkheden in het Black Hills gebied en over de Mickelson trail. Mount Rushmore is de grote trekpleister van South Dakota.

Tennesee 2987R

Tennessee

Het machtige Great Smokey Mountains National Park heeft een rijke flora en fauna. Memphis en Nashville zijn natuurlijk dé muzieksteden.

4087461937_eb5cfbc67e_regio

Texas

Texas is grote hoeden en koeien met enorme horens. Alles is hier groot en echt Amerikaans. En toch is het hier verrassend goed fietsen.

P6071497 gijs regio

Utah

Utah heeft een ruige natuur met wonderlijke rotsformaties. Ook door de aanwezigheid van de vele nationale parken is dit een top mountainbike regio.

Fietsvakantie Vermont

Vermont

Vermont ligt in het hart van het lieflijke New England. Prachtig landelijk fietsen langs verstilde dorpjes, rivieren, meren en bossen.

northern

Virginia

Natuur en cultuur gaan in Virginia hand in hand. Mooie fietstours langs de Amerikaanse geschiedenis langs de Piedmont heuvels.

125syl-regio

Washington

De westelijke staat Washington heeft een spectaculaire natuur van bergen en regenwouden. De staat geeft fietsen hier veel aandacht.

R

Wyoming

Wyoming is vooral bekend vanwege het Yellowstone National Park. Daarbuiten is nog meer moois om tijdens een fietstour van te genieten.

1 NW AztecAventura-01-Aztec Temple

Mexico

Mexico is van oudsher een van de meest bezochte landen ter wereld.

1 nw surfsup-02- Granada-Nicaraqua

Nicaragua

Vaak fietsen over onverharde wegen, maar elke keer weer een hoogtepunt.

nw SurfsUp-03-Guatemala market

Guatemala

Guatemala staat bekend voor zijn mooie natuur, de vulkanen, de maya cultuur. Het is een heel pittig land om door te fietsen veel steile klimmen, zeker als je de drukke hoofdwegen verlaat. Maar zeer de moeite waard, want het is een prachtland en een echte aanrader op de fiets.

nw VolcanoesPanamaHats04-Panama Canal

Panama

Dit land is bekend vanwege het Panamakanaal. Het 81 kilometer lange kanaal verdeelt het land in tweeën. Panama heeft een bijzonder rijke flora en fauna. Je fietst door regenwouden, berggebieden, nationale parken en mangrovebossen.

I Manuel Antonio syl

Costa Rica

De fiets is de ideale manier om je door het prachtige landschap van Costa Rica te verplaatsen. Naast de schitterende uitzichten die je tegen zal komen, kom je ook op plekken waar je normaal niet zou komen!

Undiscovered Country 3

Colombia

Colombia is als een van de weinige Zuid-Amerikaanse landen een wielerland, en kent een rijke wielergeschiedenis.

NW Coffee Cocoa 3

Ecuador

Ecuador staat bekend om de Inca ruïne, het Amazonegebied, het Andesgebergte en de vele (actieve) vulkanen.

NW Gringo Trail 1

Peru

Fietsen in Peru is bijzonder mooi, maar kan door de hoogteverschillen ook zwaar zijn.

new TDA SAE Salt

Bolivia

Het hoogstliggende land ter wereld torent uit boven Zuid-Amerika. Bolivia heeft prachtige onverharde routes, maar ook steeds meer mooie asfaltwegen.

SAE El Chalten- Mt Fitzroy Argentina

Argentina

Argentinië is een van de grootste landen ter wereld. Het fraaie landschap met actieve vulkanen, heldere gletsjermeren en uitgestrekte oerbossen en natuurlijk de indrukwekkende bergketens van de Andes bieden de mogelijkheden om fraaie fietstochten te maken.

SAE waterfalls

Chile

Chili is een prachtig land om door te fietsen.

Deel dit
Akkoord
Deze website plaatst cookies om jouw zoekvoorkeuren op deze website op te slaan en daarmee jouw gebruikerservaring te verbeteren. Daarnaast plaatsen we cookies voor het meten en bijhouden van bezoekersstatistieken. Door deze melding weg te klikken of gebruik te blijven maken van deze site stemt je hiermee in.