Menu
Mijn tour

Fietsen in New York

De staat New York heeft een afwisselend landschap met in het noordwesten de Great Lakes. Een garantie voor mooie fietstours, ook in NYC.

Fietsvoorzieningen
Er is een bewegwijzerd fietsroute-netwerk.
LandschapDe staat New York heeft een afwisselend landschap met veel bossen en meren. Er zijn drie verschillende landstreken: de Adirondack Mountains, het Appalachian Plateau en de Lowland Region. De beboste Adirondack Mountains liggen in het noordoosten. Het grootste (westelijke) deel van de staat wordt in beslag genomen door het Appalachian Plateau en bestaat uit golvende heuvels. Het oostelijke deel van dit plateau zijn de Catskill Mountains, een woest en ruig gebied. Het meest oostelijke en meest zuidelijke deel van de staat is de Lowland Region met laagvlakten en rivierdalen.


Klimaat
Er zijn grote klimaat verschillen.De zomers zijn warm en droog en de winters koud en nat. Langs de Atlantische kust en de grote meren in het westen zijn de verschillen minder extreem.

›› Meer over New York op theusa.nl ›› Meer over New York op Wikipedia
‹‹ Terug naar overzicht
Deel dit
Akkoord
Deze website plaatst cookies om jouw zoekvoorkeuren op deze website op te slaan en daarmee jouw gebruikerservaring te verbeteren. Daarnaast plaatsen we cookies voor het meten en bijhouden van bezoekersstatistieken. Door deze melding weg te klikken of gebruik te blijven maken van deze site stemt je hiermee in.