Menu
Mijn tour

Fietsen in Utah

Utah heeft een ruige natuur met wonderlijke rotsformaties. Ook door de aanwezigheid van de vele nationale parken is dit een top mountainbike regio.

Fietsvoorzieningen
Op veel wegen heeft de fietser een eigen ruimte en er is een goede wettelijke bescherming ten aanzien van het gemotoriseerde verkeer. De handhaving hiervan heeft echter nog geen hoge prioriteit. Er worden in deze staat veel fietstours georganiseerd, zowel op de weg als off-road.


Landschap
Utah heeft een prachtige, soms ruige natuur. In het oosten ligt het Colorado Plateau, een woest, bergachtig en nagenoeg onbewoond gebied. Westelijk ligt de Great Basin Region met vlakke gebieden gescheiden door bergketens. In het midden van de staat lopen de Rocky Mountains. In de zuidelijke helft van de staat bevinden zich vijf Nationale Parken.


Klimaat
Utah heeft een droog landklimaat met warme zomers en strenge winters.

›› Meer over Utah op theusa.nl ›› Meer over Utah op Wikipedia
‹‹ Terug naar overzicht
Deel dit
Akkoord
Deze website plaatst cookies om jouw zoekvoorkeuren op deze website op te slaan en daarmee jouw gebruikerservaring te verbeteren. Daarnaast plaatsen we cookies voor het meten en bijhouden van bezoekersstatistieken. Door deze melding weg te klikken of gebruik te blijven maken van deze site stemt je hiermee in.