Menu
Mijn tour

Fietsen in Arizona

Arizona heeft veel mogelijkheden voor mountainbikers. Het landschap is weids, groots en gevarieerd met o.a. de Monument Valley en de Grand Canyon.

Fietsvoorzieningen
Arizona werkt serieus aan het fietsvriendelijk maken van de infrastructuur. Er worden fietsveilige voorzieningen vastgelegd in het ontwerp van wegen. Een aantal grotere plaasten bevorderd het fietsen in de stadscentra. De staat kent bovendien een relatief hoog aantal gesponsorde en ongesponsorde ‘cycling-events’. Er zijn speciale mountainbiking trails opengesteld met een totale lengte van bijna 3000 miles.


Landschap
Arizona bestaat voor een groot gedeelte uit woestijn. Toch is het landschap gevarieerd. De staat is te verdelen in twee landstreken. Noord-Arizona behoort bij het hoge Colorado Plateau, een spectaculair gebied met de Painted Desert, Monument Valley en de bekende Grand Canyon. Hier komt in de hogere, vochtiger streken bos voor. Het tweede, zuidelijker gebied is droger en vlakker en maakt deel uit van de Basin and Range Region.


Klimaat
Het noordelijke Colorado Plateau kent warme zomers en koude winters. De zomers in de zuidelijke Basin and Range Region zijn warmer (tot 35°C) en winters zijn zacht.

›› Meer over Arizona op theusa.nl ›› Meer over Arizona op Wikipedia
‹‹ Terug naar overzicht
Deel dit
Akkoord
Deze website plaatst cookies om jouw zoekvoorkeuren op deze website op te slaan en daarmee jouw gebruikerservaring te verbeteren. Daarnaast plaatsen we cookies voor het meten en bijhouden van bezoekersstatistieken. Door deze melding weg te klikken of gebruik te blijven maken van deze site stemt je hiermee in.