Menu
Mijn tour

Fietsen in California

Fietsen is populair in Californie en er is een groot aanbod van fietstours, het hele jaar door. Een gewilde bestemming. 'Easy going' en afwisselend.

Fietsvoorzieningen
Er is een goed fietsbewustzijn, met name in de grotere steden. Door de soms hoge verkeersintensiteit in deze dichtbevolkte staat blijft het voor de fietser goed opletten.De staat stimuleert en ondersteunt fietsprojecten. Er is veel aanbod van fietstours.


Landschap
Californië is landschappelijk oneindig gevarieerd. De Sierra Nevada Mountain Range bepaalt het gezicht in het oosten; de Coast Ranges heuvelrug in het westen. Het noorden van de staat, boven San Francisco en de wijngebieden, zijn heuvelachtig en bebost. Ten zuiden van San Francisco ligt tussen beide bergketens de groene Central Valley. Californië heeft zowel het hoogste punt van de continentale Verenigde Staten, namelijk Mount Whitney, als het laagste, Death Valley.


Klimaat
Het klimaat is verschillend. Het noorden is natter dan het zuiden. De kustgebieden in het noorden zijn 's zomers koel en hebben zachte winters. Langs de kust ten zuiden van San Fransisco is het altijd zacht weer. In de Central Valley is het 's zomers heet en in de winter koud.

›› Meer over California op theusa.nl ›› Meer over California op Wikipedia
‹‹ Terug naar overzicht
Deel dit
Akkoord
Deze website plaatst cookies om jouw zoekvoorkeuren op deze website op te slaan en daarmee jouw gebruikerservaring te verbeteren. Daarnaast plaatsen we cookies voor het meten en bijhouden van bezoekersstatistieken. Door deze melding weg te klikken of gebruik te blijven maken van deze site stemt je hiermee in.