Menu
Mijn tour

Fietsen in Colorado

De mooiste staat van de USA? In ieder geval voor de mountainbikers. Spectaculaire fietsen in de Rocky Mountains met prachtige uitzichten.

Fietsvoorzieningen
De overheid heeft een zogenaamde ‘fietsershandleiding’ geïntroduceerd om de fietser een volwassen plaats in het verkeer te geven. De fietsveiligheid is hierdoor de laatste jaren toegenomen. Er is nog geen staatsbreed fiets-routenetwerk. Er zijn in Colorado veel mountainbike mogelijkheden.


Landschap
Colorado is qua natuur één van de mooiere staten en ligt als een hoog eiland midden in het land. Er zijn drie grote landschappen: het westelijke Coloradoplateau, de Rocky Mountains (die de staat eigenlijk in tweeën delen) en de Great Plains aan de oostelijke kant.


Klimaat
Colorado heeft een droog landklimaat. Op de oostelijke vlakten betekent dit warme tot hete zomers en ’s winters zeer koud. Aan de westkant, meer onder de invloed van de Rocky Mountains is het (afhankelijk van de hoogte) ’s zomers warm en ’s winters koud tot zeer koud.

›› Meer over Colorado op theusa.nl ›› Meer over Colorado op Wikipedia
‹‹ Terug naar overzicht
Deel dit
Akkoord
Deze website plaatst cookies om jouw zoekvoorkeuren op deze website op te slaan en daarmee jouw gebruikerservaring te verbeteren. Daarnaast plaatsen we cookies voor het meten en bijhouden van bezoekersstatistieken. Door deze melding weg te klikken of gebruik te blijven maken van deze site stemt je hiermee in.