Menu
Mijn tour

Fietsen in Maine

Maine is de staat van meren, rivieren, beekjes en de zee. Met name in het ruige en toch idyllische kustgebied is fietsen populair. Vele touropties.

Fietsvoorzieningen
De rechten en verantwoordelijkheden van fietsers zijn goed in de verkeerswetten vastgelegd. Er is een redelijk goed ontwikkelde fiets-infrastructuur en er is een mountainbike route-netwerk.


Landschap
Noordelijk Maine wordt gekenmerkt door vlak land, met honderden meren, rivieren en beekjes. Het westen is hoger en maakt deel uit van het Appalachen gebergte. Het binnenland is grotendeels bedekt met uitgestrekte Pine Tree bossen. De 5600 km lange kustlijn van Maine is mooi en grillig met enkele zandstranden in het zuiden. Voor de kust liggen meer dan 2000 eilandjes.


Klimaat
Maine kent aangename, niet te hete zomers, maar de nachten kunnen (ook zomers) soms koel zijn, vooral in het binnenland.

›› Meer over Maine op theusa.nl ›› Meer over Maine op Wikipedia

‹‹ Terug naar overzicht
Deel dit
Akkoord
Deze website plaatst cookies om jouw zoekvoorkeuren op deze website op te slaan en daarmee jouw gebruikerservaring te verbeteren. Daarnaast plaatsen we cookies voor het meten en bijhouden van bezoekersstatistieken. Door deze melding weg te klikken of gebruik te blijven maken van deze site stemt je hiermee in.